6 figyelmeztető jel, hogy a párkapcsolatod depresszióssá tesz!

2017. november 28. 06:05 - Góra Dániel

A depresszió a párkapcsolatok túlnyomó részében a boldogtalanságból adódik, illetve abból, hogy az emberek nem mernek kilépni a jelenlegi helyzetből. Ha tehetetlennek érzed magad a jelen kapcsolatodban, legyen az egy kimondott probléma, vagy akár sokkal kisebbek összessége, akkor sokkal magasabb a depresszió kialakulásának lehetősége. Nézzünk 6 dolgot, hogy mire figyeljünk, ha el szeretnénk kerülni a depressziót!

featured-62-1200x633.jpg

1. Alárendelt szerepben érzed magad!

A depresszió könnyen felbukkanhat egy olyan párkapcsolatban, ahol az egyik fél alárendeltebb szerepben érzi magát, mint az ő párja. Ilyenkor a dominánsabb fél, már a másikon élősködik, ami értelemszerűen nem egy szerencsés helyzet. Ebben az esetben ne féljünk megbeszélni a problémát, adott esetben kilépni a kapcsolatból!

2. Folyamatosan kritizálnak!

Félre értés ne essék! A visszajelzés legyen az pozitív, vagy negatív mindig nagyon fontos hiszen éppen ez az, amitől fejlődni tudunk egy adott kapcsolatban, Azonban, ha ezek a jelzések már durván és sértően érkeznek, arról nem is beszélve, hogy állandóan, akkor a probléma nagyobb, mint azt gondoltuk volna.

3. Megszabják, hogy mit csinálj!

A főnök által kiszabott utasításokat teljesíteni nem egy kellemes dolog. Főleg, ha ez a főnök az otthonunkban is megtalálható. Senki sem szereti, hogy ha mások rendre utasítják, így nem szabad, hogy mások mindezt megtehessék!

7-znaci-deka-ljubovnata-vrska-e-pricinata-zosto-se-cuvstvuvate-nesrekni-001.jpg

4. A partnerünknek mindig igaza van!

Ameddig az nem rendszeres dolog, hogy a párunknak mindig igaza van, addig nincs is ezzel semmi probléma, hiszen ettől jó egy párkapcsolat, hogy mindig meg lehet vitatni a dolgokat. Akkor viszont már nagy a probléma, ha a párunknál soha sem lehet hibázni, és ő mindent pontosabban és jobban tud, mint mi.

5. Depressziós a párunk!

Ezt nem kell nagyon magyarázni, hiszen ha a párunk borúsan lát mindent, beleértve minket is, akkor rövidebb-hosszabb idő után mi is ugyanúgy fogunk tekinteni a dolgokra. Ne hagyjuk magunkat!

bad-wedding.jpg

6. Rengeteg a vita!

A düh rengeteg negatív energiát termel az emberekben. Ez az energia, ha túlságosan felhalmozódik az ember szervezetében, akkor depresszióvá alakulhat át. Így hát, ügyeljünk oda, hogy ne legyenek rendszeres vitáink a párunkkal!

komment
süti beállítások módosítása