5 dolog, amit jobb ha észben tartasz mielőtt összeköltözöl a pároddal!

2018. augusztus 13. 06:05 - Góra Dániel

Amikor a saját pároddal szeretnél összeköltözni, akkor nyilvánvalóan nem szeretnél olyan szabályokat hozni, mint amikor közös albérletbe költöztél a barátaiddal. Azonban a kellemetlenségeket elkerülendő jó, ha az eszedbe vésel egy két apróságnak tűnő, ám annál fontosabb dolgot. Nézzük, miket érdemes tisztáznod magadban azért, hogy ne érjen meglepetés az összeköltözés után!tumblr_ncm398aflz1skfi9fo1_500_1.jpg

1. A tiéd többé nem létezik!

Amikor összeköltözés előtt állsz - lényegtelen, hogy új, vagy valamelyikkőtök meglévő házába költöztök, jobb ha rögtön tudatosítod magadban, hogy az enyém többet nem létezik! Innentől kezdve minden közös és ezt jobb, ha kiemeled, hiszen ez egy nagyon fontos tényező mindkettőtöknek!

2. Fontos a kompromisszumkészség!

Amikor valahová átköltözik az ember, mindig magával visz olyan dolgokat, amelyek otthonosabbá teszik számára a lakást. Vegyünk egy egyszerű példát: van egy remek festményed álmaid sportautójáról, amit mindenáron szeretnél kitenni a közös lakásotokba, de a párod  ezt hevesen ellenzi, mondván nem illik a lakás összképébe. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben jön jól, ha az ember meg van áldva némi kompromisszumkészséggel, Egy elnöki beszéd kedvenc sportautód mellett ilyenkor csodákra képes!

tumblr_lolrphuhkd1qmvz3go1_500.jpg

3. Lesznek pillanatok, amikor jól jön a magány!

Ha már laktál albérletben akkor biztosan tudod, hogy az egyedül eltöltött percek mennyire is értékesek. Éppen ezért, ha úgy érzed, hogy egyedül jobban fel tudnál töltődni egy hosszú nap után, akkor ne légy rest, és sétálj egyet, vagy keress olyan tevékenységeket, amelyek megnyugtatnak. Ez egy teljesen normális folyamat, csak mielőtt elmész otthonról, mindenképp szólj a párodnak, hogy ne legyen belőle félreértés!

4. A világra szóló party-k ideje lejárt!

Nyilvánvalóan ez nem azt jelenti, hogy innentől kezdve egy buli sem lehet nálatok, de nagy a különbség egy laza koktélparty és egy olyan buli között, amikor megy a törés zúzás a haverokkal. Ezekről jobb, ha közösen hoztok döntést, mielőtt a vázák és egyéb törékeny dekorációs elemek bánják mindezt!

tumblr_static_tumblr_lpyagegxns1qggj9ko1_500.jpg

5. Muszáj lesz mosogatni!

Nem fogja érdekelni a párodat, hogy agglegényként hány hétig tároltad az elmosatlan tányérokat a mosogatóban. Ezért jobb, ha hozzászoktatod magad a gondolathoz, hogy minden egyes evés után, amikor nem a pároddal eszel, el kell mosogatnod magad után. A koszos edények és tányérok a mellett, hogy gusztustalanok, rendkívül kiábrándítóak is!

komment
süti beállítások módosítása