3 indok, amiért a nők is megőrülnek a Pokémon Go-ért!

2016. július 22. 06:05 - Góra Dániel

Egyre nagyobb és nagyobb közönséget hódít meg a Pokémon Go nevezetű játék, amely nevének hallatán sokan azt hinnénk, hogy inkább a férfiak kedvence lehet, azonban ez koránt sincs így!ded3941bd8cb806daa52387c0b2bd45c.jpg

1. Muszáj idegenekkel együttműködni

A játék rákényszeríti felhasználóit a csapatmunkára, ahol szinte biztos, hogy egyik fél sem ismeri majd másikat. Általánosságban a legtöbb nőről elmondható, hogy nem szeretnek csapatmunka közben "csak"a feladatra koncentrálni, anélkül, hogy ne tudjanak meg néhány információt a társakról.

Az ötödik szint elérése  után válik igazán cselekménydússá a történet, amikor már csapatokban kell megküzdenünk egymással a pokémonokért. A hatalmas izgalmak közepette számtalan lehetőség nyílik a csapat többi játékosának megismerésére. Vélhetőleg ez is az egyik oka a játék sikerének.

2. Válaszutak elé állít

A játék olykor komoly döntési kényszer elé állítja felhasználóit. Tegyük fel, hogy épp a kutyánk mögött bukkan fel egy pokémon! Ebben a szituációban két lehetőség közül választhatunk: elkapjuk a pokémonunkat, vagy megmentjük a kutyusunkat. Akik nem játszanak játékokkal erre biztosan csak azt mondják, hogy lényegtelen, hiszen ez egy játék, azonban abban a pillanatban ez sokkal több mindenről szól.

Egy olyan döntés meghozataláról, amit mindenképpen szükséges megfontolni. A nők szeretnek minden lehetséges opciót átgondolni, így lehet az, hogy ennyire imádják ezt a játékot a gyengébbik nem képviselői is.

pokemon-go-battle.jpg

3. Kimozdít a négy fal közül

A játékban nincsenek bonyolult szabályok, ezért is nyújt kalandos játékélményt. Célunk csupán pokémonok gyűjtése a szomszédaink orra elől. Azonban a játék házakban nem működik, ugyanis csak Google Térkép segítségével használható az applikáció, így kénytelenek vagyunk a szabadban megküzdeni szeretett pokémonjainkért.

Egyébiránt a játék nem csak sétálgatásból és pokémon elkapásról szól, ennek köszönhetően az emberek is közelebb kerülhetnek egymáshoz mindenféle rossz előérzet nélkül is.

Azonban nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a játékot a valósággal, ebből számtalan baleset alakulhat ki!

komment
süti beállítások módosítása