Mennyire teheti párkapcsolatunkat tönkre a hazugság?

2016. augusztus 12. 06:05 - Góra Dániel

Gyermekkorban mindenkinek megtanítják, hogy a hazugság a másik fél beléd vetett bizalmát csökkenti, de vajon mindez ugyanígy van a párkapcsolatokban is?tumblr_le6iesa6if1qeq028o1_500_large.jpg

Tegye minden férfi szívére a kezét! Amikor megkérdezi a barátnőd, hogy jól nézek-e ki, mi mást válaszolnál rá, mintsem azt, hogy persze drágám nagyon is! Ellenkező esetben vitatkozás, hisztizés és ajtócsapkodás lesz ennek az ártatlan kérdésnek a vége, amitől mindenki csak menekülni szeretne.

Ettől függetlenül az őszinteség nagyon fontos egy kapcsolatban, az esetek 99 százalékában az igazság kimondása bizonyul a leghatékonyabb megoldásnak.

Ha ez ténylegesen így van, akkor jogosan merül fel a kérdés, miért hazudunk a másiknak? Talán önmagunkat, vagy épp párunkat szeretnénk megvédeni az esetleges csalódástól? - Nagy valószínűséggel igen! Amikor hazudsz a párodnak, vélhetőleg azért teszed, mert nem szeretnél neki csalódást okozni a tényleges igazság kimondásával. Ezzel őt is, és saját magadat is 'megvéded'. Egyfelől így nem szembesül az igazsággal, másrészről pedig jó néhány napnyi mosolyszünetet lehet ezzel megúszni.

Az alábbi élethelyzetben akár kifizetődő is lehet az igazság elhallgatása: születésnapod alkalmából egy olyan ajándékkal lepnek meg , ami egyáltalán nem tetszik, viszont ezt senkivel sem érzékelteted, főleg a pároddal nem. Inkább hallgatsz, mintsem kiderüljön az igazság, és ő csalódott legyen.

Ez persze nem egyenlő azzal, hogy a hazugság minden szituációban a megfelelő megoldást jelentené, de ebben az esetben pont kapóra jön.6a0120a546c26f970b0120a79fba84970b.jpg

Íratlan szabályként elmondható, hogy soha sem szabad a komolyabb problémákat illetően hazugságba bonyolódni! Egy párkapcsolatra káros hatással van, a pénzügyekről, a múltbéli párkapcsolatokról, vagy akár a káros szenvedélyekről való hazugságok. Szintén kerülendő a testalkatról illetve párotok öltözködési szokásairól formált erős kritika is.

Ha nincs más választásod, akkor vágd ki magad egy hazugsággal, azonban ügyelj arra, hogy sose lódíts hatalmasat, hiszen az idő előrehaladtával ezek az apró füllentések összeadódhatnak és könnyedén beléjük bonyolódhatsz, aminek biztosan rossz vége lesz.

Mi a teendő akkor, ha mégis fény derül a hazugságra? Az egyetlen megoldás, ha nyugodt körülmények között elmagyarázod, hogy miért hazudtál, anélkül, hogy veszekedés lenne a vége!

komment
süti beállítások módosítása