5 praktikus tanács hogyan kerüld el a kínzó fejfájást!

2016. november 20. 06:05 - Góra Dániel

Ha Te is beletartozol abba a 22 milliós listába, akik heti rendszerességgel küzdenek fejfájással és migrénnel, akkor nem kell nagyon részletezni, hogy mennyire tönkre teheti az ember napját egy fejfájás. Most itt van öt tuti tipp, hogy mindezt, hogyan kerüld el!

tumblr_lhqh7d4nl71qcnpt8o1_500.jpg

1. Tudatos táplálkozás!

Minden olyan étel, ami füstöléssel, savanyítással vagy szárítással készül nagyobb százalékban okoznak fejfájást, mint például a főtt ételek. A másik nagyon fontos dolog a rendszeres étkezés. Nagyon nagy közhely, de igaz: reggeliz úgy, mint a király, ebédelj úgy, mint a polgár, és vacsorázz úgy, mint a koldus.

2. Rendszeres víz fogyasztás!

Egy újabb sztereotípia, de ez is hatásos, hiszen a fejfájások egy részét a dehidratáltság okozza. Ez kiváltképp igaz, ha az átlagosnál több cukrot és szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe. Jó, ha naponta egy-másfél liter vízzel segítjük testünk megfelelő működését.

3. Kevesebb koffein bevitel!

Az emberek többségénél a reggeli kávézás már csak megszokás. Azonban, ha ezzel a szokással nem élnének sokkal fáradtabbnak éreznék magukat, egyszóval dolgozik a placebó hatás. Viszont, ha az ember csökkenteni tudja a már jól megszokott koffein adagját, akkor nagyobb eséllyel fogja majd elkerülni a kínzó fejfájásokat is.

tumblr_static_coffee-beans.jpg

4. Ne stresszelj!

Manapság az emberek borzasztó módon leterheltek és az agyuknak egy másodperc kikapcsolódása sincs! Ez is hozzájárul a rendszeres fejfájás kialakulásához. Ezért mindenképp meg kell próbálnunk kevesebb időt idegeskedni, illetve hagyni az agyunkat néha kikapcsolni is. Legyünk pozitívak!

5. Testmozgás!

Naponta fél óra séta egy szép parkban, vagy vízparton már segíthet megelőzni a fejfájás kialakulásának valószínűségét. Ez nem csak erre tökéletes, hanem a test többi részére is pozitívan hat majd. Fél órát erre áldozni mindenképp megéri!

tumblr_static_shutterstock_115029118.jpg

komment
süti beállítások módosítása