7 mondat, amit ne mondj a terhes párod előtt!

2017. május 11. 06:05 - Góra Dániel

A terhesség egy nagyon érzékeny szakasz a nők életében. Ez egy stresszes időszak, hiszen komoly változásokon mennek keresztül a nők, mind testileg, mind lelkileg. A változásoknak köszönhetően sokkal érzékenyebbek ilyenkor a nők, így nem csoda, ha sok dolog rosszul esik nekik, mint a terhesség előtt. Nézzük mely az a 7 mondat, amit semmiféleképpen nem szabad előttük mondani!schermafbeelding-2014-05-02-om-12_02_49.jpg

1. Nagyon jól aludtam az éjjel!

Tipikusan egy olyan mondat, amit egy nő utál ilyenkor hallani. Minden nő számára kényelmetlen dolog a várandóság, főleg már az utolsó hónapokban, amikor már nagy tudnak megfelelően aludni éjszakánként.

2. Tudom, mit érzel!

Ez a kijelentés egy érzékeny nőnél csak olaj a tűzre, hiszen honnan tudná egy férfi, hogy mit érez ilyenkor a párja. Ezt a kijelentést is jobb, ha hanyagoljuk!

3. Nem gondolod, hogy egy doboz jégkrém elég lesz?

A várandóság időszaka alatt általában a nőknek felborul az étrendjük és vagy egymáshoz abszolút nem passzoló ételeket fogyasztanak, vagy egy adottból rengeteget. Néha egy doboz jégkrém sem okoz a nőknek gondot. Ilyenkor a béke érdekében ne kérdezzünk semmit, hanem hagyjuk, hogy azt egye a párunk, ami igazán jólesik neki!

tumblr_m3k8zuf9k61r7665eo1_500.jpg

4. Óriásiak lettek a lábaid!

A terhesség egyik természetes velejárója a dagadó lábak. Ha ilyet tapasztalsz, jobb ha a gondolataid megtartod magadnak, ha nem szeretnéd a kanapén tölteni az éjszakáid!

5. Mitől ennyire kékek a lábaid?

Gyakori a terhesség alatt a visszér kialakulása. Ha kékes elszíneződést tapasztalunk a párunk lában akkor annak valószínűleg ez lehet az oka, így jobb ha mindenféle gondolatot magunkban tartunk.

6. Miért sírsz már megint?

A nők hormonszintje a terhesség ideje alatt pillanatok alatt ingadozhat. Éppen ezért nem szükséges indok arra, hogy sírjanak. Ilyenkor az a legjobb lépés, ha támogatjuk őket és odanyújtjuk vállunkat, amin nyugodtan kisírhatják magukat.

tumblr_static_cph8gl0lha0w4ws80go4sgcso.jpg

7. Úgy tűnik, mintha évek óta terhes lennél!

Ez a mondat egy hatalmas háborút indíthat el. Senki sem érzi hosszabbnak a terhesség időszakát, mint maga az a nő, aki átéli az egészet. Ez megint csak nem egy nyerő gondolat a nők szemében, így ne ezzel a mondattal indítsuk párunknál egy beszélgetést sem!

komment
süti beállítások módosítása