8 hatékony tanács, hogyan legyünk csúcsformában a nyár közeledtével!

2017. május 24. 06:05 - Góra Dániel

Talán most már elérkezik az igazi nyár, amikor mindenki a vízparton hűsöl és piheni ki fáradalmait. Az egyetlen probléma ezzel, hogy a téli hónapokban óhatatlanul is felszökik az emberre néhány felesleges kiló. Ebben a cikkben bemutatunk 8 apró, ám de nagyon hasznos tippet, hogyan legyünk szuper formában a nyár beköszöntére!large_1.jpg

1. Egy pohár víz

Minden étkezés előtt egy pohár víz elfogyasztása nagyban hozzájárul ahhoz, hogy kevesebbet egyen az ember, hiszen a víz rendkívül gyorsan telíti a gyomrunkat, így étkezés közben már kevesebbtől is jóllakunk. Egyébként víz helyett tökéletesen betölti ezt a funkciót a narancslé is. Lényeges azonban, hogy kerüljük a cukrozott italokat, valamint a teát és a kávét egyaránt!

2. Kicsi tányér

Akár hisszük, akár nem, ha kisebb tányérból fogyasztjuk el ételeinket, akkor az segít abban, hogy pontosan annyit együnk, amennyire a szervezetünknek szüksége van.

vh987xvdwrl439nmp5iufw5ulyptjnbu1ktacjzvxhyvhdl3soueuoz4vtjjhlgo-f.jpg

3. Kevésbé ügyes kéz!

Próbáljunk meg a kevésbé ügyes kezünkkel megfogni az evőeszközöket! A Dél-kaliforniai Egyetem tudósai kimutatták, hogy azok, akik az ügyetlenebbik kezükkel étkeztek, kevesebb ételt kívántak, mint azok, akik az ügyesebbik kezükkel 'habzsoltak'.

4. Nagy villa használata!

Ez egy olyan tanács, ami teljesen lehetetlennek tűnik. Azonban brit tudósok kimutatták, hogy a nagyobb villa kevesebb elfogyasztott ételhez vezet. Nyilván azt hiszi az ember, hogy nagyobb villára több étel fér, és ez által többet is tudunk enni, valójában pont ez az a dolog, ami a kevesebb elfogyasztott ételhez vezet.

tumblr_meaeluofgc1r9572l.jpg

5. Lassabban együnk!

Amikor az ember gyorsan eszik, akkor sokkal kevesebb ideje marad a gyomornak arra, hogy telítődni tudjon, vagyis sokkal többet fogunk enni, mint amennyi szükséges lenne. Éppen ezért ha lassabban eszünk, akkor a gyomrunk könnyebben tud telítődni, így mi sem fogunk annyit kívánni!unnamed.jpg

6. Szórakozás vagy étkezés?!

Több tudományos kutatás is kimutatta már, hogy tévénézés közben az ember mindig többet eszik. Amikor tehát eszünk, ne mozizzunk, és ugyanez fordítva is legyen igaz!

7. Cukormentes rágógumi!

A cukormentes rágógumi segít a nassolást elkerülni. Egyrészről összetevői csökkentik a nassolás utáni vágyat, másrészről pedig az agyunk a rágózást is úgy fogja fel, mint ha épp rágcsálnánk valamit.

tumblr_ln3s1f6olt1qkhf55o1_500.jpg

8. Egészséges ételek előnyben részesítése

Van egy mondás, miszerint mindig azt kívánjuk meg, amit először meglátunk, amikor kinyitjuk a hűtőajtót. Tegyünk egészséges dolgokat hűtőnk első részére, így ezen dolgok megpillantásakor szívesebben fogunk ilyen ételeket elfogyasztani!

komment
süti beállítások módosítása