4 párkapcsolati tényező, amely létezéséről azt gondolod, hogy normális!

2017. július 16. 06:05 - Góra Dániel

Számtalan olyan dolgot lehet felsorolni egy párkapcsolatban, amely létezésének egyik fél sem tulajdonít különösebb jelentőséget. Ezen szokások általában nem rövidtávon ártalmasak, hanem hosszabb távon válhatnak szakítási okká. Nézzük hát, mely tényezőkre érdemes odafigyelni, ha el szeretnénk kerülni a szakítást!

o-divorce-facebook.jpg

1. Minden korábbi hibáját a másiknak folyton felrovod!

Abban az esetben, ha mindketten csak a múltbéli párkapcsolataitok hibáira tudtok gondolni és ezt fel is rójátok egymásnak akkor bizony ti még mindig a múltban éltek! Ennek köszönhetően egy esetleges nagyobb problémának képtelenek vagytok hideg fejjel nekilátni és együtt legyőzni. A sok apróbb megoldatlan gondok pedig évek vagy akár hónapok alatt is okozhatják egy párkapcsolat végét.

2. A párodat hibáztatod a saját problémáidért!

Tegyük fel, hogy borzasztó napod volt a munkahelyeden. Miután hazaérsz, semmi másra sem vágysz csak arra, hogy a párodnak elmesélhesd ezt a szörnyű napot. Ez azonban nem valósul meg teljesen, mert a párod nem mutat akkora együttérzést, amekkorára te számítottál tőle. Ekkor ráförmedsz és egy egész komoly vita alakul ki az egészből. A párodat hibáztatni minden apró okból igen nagy önzőség, ezért jobb ha erről leszoktok!

pogresencovek.jpg

3. Gyakran úgy viselkedsz, mint egy őrült!

Ha egy ember őrülten viselkedek a párja jelenlétében, akkor gyakran szokás azt mondani, hogy ők aztán őrülten szeretik egymást. Ezzel nincs is semmi baj azonban jó, ha tud az ember egy bizonyos határt meghúzni, hiszen nem minden esetben egészséges a fent említett szituáció!

4. Ajándékokkal halmozzátok el egymást!

Itt az ajándékozásnak, nem arról a jelentéséről van szó, amikor egyik vagy másik fél meglepi a párját valamivel, hanem arról, amikor egy vita után valamilyen ajándékkal próbáljátok elfedni a probléma okát. Ebből az következik, hogy a probléma megoldatlanul marad, ami később még komolyabb vitát indíthat el köztetek. Lényeges pont: ha egy aprócska gond is fellép köztetek azt jobb azonnal tisztázni, nem pedig a föld alá söpörni!

komment
süti beállítások módosítása