A tiszta otthon 6 titka!

2017. július 29. 06:05 - Góra Dániel

Állandó a rendetlenség az otthonotokban? Minden rendezetlen nálatok? Soha sem ágyaztok meg, vagy mosogattok el? Ezek bizony nem követendő szokások, nézzük, mi a tiszta lakás 6 titka!ia-dvserv-10.jpg

1. Megágyazás

A hálószoba legfontosabb szabálya, hogy mindenképp vessétek be az ágyatokat, mielőtt elmentek otthonról. Ha késésben vagytok akkor az sem egy rossz megoldás, ha letakarjátok valamivel az ágyatokat. A lényeg, hogy meglegyen a látszat, hiszen este sokkal szívesebben fogtok belépni egy rendezett hálószobába.

2. A mosogatógép kiürítése

A reggel egyik másik elengedhetetlen teendője a mosogatógép kipakolása. Ezzel megint csak komfortosabbnak fogjátok érezni a lakásotokat, arról nem is beszélve, hogy este már a tiszta edényekben fogyaszthatjátok el a jól megérdemelt vacsorát, akár gyertyafényes körülmények között.

3. Rendszeres mosás

A rendszeres mosásnak megvan az az előnye, hogy a koszos ruhák nem fog bebüdösödni, arról nem is beszélve, hogy mindig tudtok majd válogatni a tiszta ruhák között.

tumblr_inline_n1hkb3qqou1raf1sh.jpg4. Azonnali takarítás

Sokkal egyszerűbben fenntartható a rend, ha azonnal eltakarítotok illetve elpakoltok magatok után. Erre egy kiváló példa a konyhában elvégzendő tevékenységek. Ha például főzés közben el tudtok végezni apróbb feladatokat, akkor a munka nagyja már le lesz tudva, mire feltálaljátok a vacsorát.

5. Tiszta konyha

Az előző pontból egyenesen következik, hogy soha sem hagyjátok koszosan el a konyhát. Nincs is szebb befejezése a napnak, mint a jól megérdemelt vacsora után közösen elmosogatni és rendben elhagyni a konyhát.hqdefault.jpg

6. Rendszeresség

Az előbb felsorolt teendőket nagyon egyszerű beépíteni a mindennapi tevékenységek közé. Ha ezt ti is megteszitek, akkor néhány hét múlva mindez csak egy mindennapi tevékenység lesz, aminek köszönhetően sokkal tisztábban tarthatjátok a közös otthonotokat.

komment
süti beállítások módosítása