A cukor mint drog?! Te függő vagy?

2017. augusztus 22. 06:05 - Góra Dániel

Sokan nem tudják, de a cukornak is olyan hatásai vannak a szervezetünkre, mint akármelyik drognak, ami elvonási tünetekkel és betegségekkel jár együtt.zahar-1170x644.jpg

Az alapvető probléma, nem a kávéba tett cukorral van, hanem a túlzott cukorfogyasztással - gyakran a tudtunk nélkül. Mivel rengeteg feldolgozott ételbe tesznek minimális mennyiségű cukrot, (ami boldogsághormonokat is termel) ezt automatikusan megszokja a szervezetünk, ezáltal folyamatosan szükségünk lesz rá. Ez a folyamat tipikusan olyan, mint a McDonald's ételek esetében.

Pár betegség, amit a cukor okoz:

  • szív és érrendszeri megbetegedések
  • fogszuvasodás
  • hormonális zavarok.
  • csontritkulás
  • növeli a vér koleszterin szintjét

Hogyan csökkenthetjük a cukorbevitelt?

bigstock-brown-white-cane-sugar-cubes-73744108-1080x675.jpg

A szervezetünk átlagosan 6 teáskanál cukrot dolgoz fel, amit egyáltalán nem raktároz el. Erre oda tudunk figyelni ha tudatosan étkezünk. Válogassuk meg az élelmiszereket, amiket fogyasztunk. Lehetőleg kerüljük el a feldolgozott, előkészített ételeket. A csomagolásokon a legapróbb betűs résznél megtalálható, hogy milyen mennyiségben van benne cukor. A péksütemény egyenes út a halálhoz, általában a kenyérbe is tesznek cukrot.

Mivel helyettesíthető a cukor?

A mesterséges cukrok nem jelentenek megoldást, ugyanúgy egészségtelen, mint a feldolgozott nádcukor. A gyümölcscukor (fruktóz), a nyírfacukor már jobb döntés, a sima nádcukorhoz képest.

Az édes méreg, a szépségünknek is ártalmas, legfőképp a bőrnek. A narancsbőr leggyakoribb oka a felhalmozott cukor, de a ráncok megjelenését is nagy szerepet játszik.

komment
süti beállítások módosítása