3 dolog, amit holnaptól érdemes elkezdeni a gyermekünkkel

2017. augusztus 31. 18:19 - Góra Dániel

A január mindig a megújulásról szól, csak úgy, mint a szeptember, amit sokan a második januárnak is tartanak. Ilyenkor érdemes olyan dolgokat elkezdeni a gyerekeinkkel, amelyeket régóta csak tervezgetünk!636011692771541762149771943_family.jpg

A gyermekek ismét iskolában és óvodában, újból rendszer áll be a mindennapokba. Vigyünk ebbe a rendszerbe alrendszereket és figyeljünk oda azokra a dolgokra, amelyeket gyakran elhanyagolunk!

1. Rendszeres fogászati kezelés

Bár egyre több szülő figyel már a fogászati ellenőrzésekre, még mindig sokan elhanyagolják, pedig már a jövőbeli rendellenességeket 7-8 éves kortól ki tudják mutatni a szakemberek.

Kisiskolás kortól kezdődik el a fogváltás, amikor a gyermeki 20 fog helyére 32 nő, viszont egyáltalán nem mindegy, hogy milyen sorrendben és helyre. Minél fiatalabb korban kiderül a probléma annál kisebb az esélye annak, hogy fogszabályzót kell viselnie majd a gyereknek felnőttkorában. Ezért elengedhetetlen a rendszeres szűrésre járás, hiszen a felnőttkori fogszabályzás rengeteg pénzbe és időbe kerül, amit kis korban sokkal egyszerűbb megelőzni.

2. Zene

Hangszeren játszani egy remek dolog, hiszen a gyerekeknek egy alternatív kikapcsolódási forma. Segíti a koncentrációt, fejleszti a gyermek képességeit. Ezeken kívül jobbak lesznek matematikából, javul a ritmusérzékük és segít önuralmat gyakorolni is.

3. Sport

Saját magunkról tudhatjuk, hogy mennyire nehéz rávenni magunkat egy kis sportolásra. Ezt a problémakört elkerülvén érdemes rendszeres sportfoglalkozásokra hordani a gyermekeinket, mert így sokkal könnyebben kialakul a rendszeres testmozgás iránti vágy. Különben is az iskolában rengeteget kell ülniük, így a rendszeres délutáni, vagy esti mozgásnak még örülni is fognak a gyerekek.

komment
süti beállítások módosítása