Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szex 10 jótékony hatása!

2017. szeptember 14. 06:05 - Góra Dániel

Feszült vagy? Nehezen tudsz elaludni estéről estére? Folyamatosan apróbb betegségekkel küzdesz? Esetleg olyan dolgok gyötörnek, amelyeket a rendszeres szex a helyére tudna tenni? Íme tíz tény, amely bizonyítja, hogy megéri a párunkkal rendszeres  szeretkezni!birra_ok-696x385.jpg

1. A szex csökkenti a stresszt!

Ha hosszú és fárasztó napod volt a munkahelyeden, vagy csak szimplán fáradtnak érzed magad, akkor egy közös együttlét segít relaxálni és a stresszt is oldani. Szex közben testünk dopamint, endorfint és oxitocint termel, amelyek együttes hatása segít boldogabbnak és felszabadultabbnak lenni.

2. A szex egy remek testmozgás!

Ha az emberek többsége meghallja azt a szót, hogy testedzés, sokukban rögtön egy edzőterem jut az eszébe, ahol rengeteg ember izzad azért, hogy eltüntesse a felesleges kilókat. A szex azonban erre is megfelelő, hiszen egy együttlét alatt rengeteg kalóriát tudunk elégetni. Ha minden héten csak háromszor szeretkezik az ember akkor az egy évre kivetítve 7500 kalóriának felel meg, ami megegyezik körülbelül 120 km futással.

3. A szex erősíti az immunrendszert is!

A pennsylvaniai Wilkes Egyetem kutatásából kiderül, hogy azok, akik hetente legalább kétszer folytatnak szexuális együttlétet sokkal kisebb arányban lesznek betegek, mint azok akik egyáltalán nem szexelnek.

tumblr_mswyz8zc5i1sb2f3ao1_500.gif

4. A szex csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának esélyét!

Tanulmányok szerint több fizikai kontaktus is csökkentő hatással bír a vérnyomásra, ami alól a szex sem kivétel. Ugyanis többek között a szex is csökkenti a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát. Ha vérnyomásunk a normális értékek között van, akkor értelemszerűen fittebbek és egészségesebbek leszünk!

5. A szex vigyáz a szív egészségére!

Ahogyan a testünk kalóriát éget, úgy lesz a szívünk egyre egészségesebb. A rendszeres szexuális életet élő férfiak 45%-al kisebb arányban szenvednek különböző kardiológiai betegségektől, mint azok, akik épp ellenkezőleg élik életüket.

love_couple_kiss_casais_couples_mornings-268d22910e015b9fd959cbc38752a444_h.jpg

6. A szex csökkenti a fájdalmat!

Ha épp fejfájással, migrénnel vagy egyéb fájdalom küzd az ember, egy együttlét sokkal hasznosabb, mint bármiféle fájdalomcsillapító tabletta! Brit kutatások kimutatták, hogy azok, akik rendszeres szeretkeznek sokkal nagyobb a fájdalomtűrő képességük, arról nem is beszélve, hogy sokkal kevesebbszer szenvednek fájdalmaktól is!

7. A szex csökkenti a rák kialakulásának esélyét!

A rendszeres szexuális együttlét a rák kialakulásának egyik remek megakadályozója. Egy ausztrál kutatás szerint azok, akik havonta legalább tíz alkalommal szexelnek, sokkal kisebb eséllyel alakul ki a betegség, mint azon embereknél, akiknek ez a szám még az ötöt sem éri el.

8. A szex jobb alvást biztosít!

Csak úgy mint a rendszeres edzés, a rendszeres szex is komolyabb igénybevételt követel meg az egész testünktől. Ebből egyértelműen következik, hogy könnyebben fognak elmúlni az álmatlan éjszakáink is!

9. A szex segít éveket letagadni!

Ha egy héten legalább háromszor folytatunk együttlétet párunkkal, akkor akár tíz évet is letagadhat az ember a tényleges életkorából!tumblr_inline_mkirl9ifz21qz4rgp.gif

10. A szex hosszabb életet biztosít!

Az előző kilenc pontban felsorolt dolgok mind előnyösek számunkra azonban több kutatás is azt bizonyítja, hogy a rendszeres együttlétek akár évekkel is meghosszabbítják élettartamunkat azokhoz az egyénekhez képest, akiknek nincs rendszeres szexuális életük.

komment
süti beállítások módosítása