Jimi Hendrix nótái megelevenednek a MOM Sportban

2017. október 02. 18:00 - von Waldstein

Idén ünnepelné 75. születésnapját minden idők legnagyobb hatású rockgitárosa, Jimi Hendrix. A művész a mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Sokak szerint Jimi Hendrix volt a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros. Az ő emléke előtt tisztelegve ad koncertet október 29-én a Halper-HendrixExperiment a fővárosi MOM Sportban.b504oc2_rx242-1024x683.jpg

Jimi 1942. november 27.-én látta meg a napvilágot. Kritikusok és rajongók is egyaránt elismerik különleges képességeit a balkezes gitárosnak. A hírnévre sem kellett sokat várnia, hiszen 1967-ben The Jimi Hendrix Experience-szel első amerikai koncertjét adta elő, amivel azonnal berobbant az emberek köztudatába. Sikerét jelzi, hogy 1969. augusztus 18-án az ő fellépésével zárult a woodstocki fesztivál is. Sikerét sajnos nem tudta hosszú ideig élvezni, hiszen tragikus körülmények között 1970-ben londoni lakásában elhunyt.

Mivel idén ünnepelné 75. születésnapját, így Magyarországon is megelevenedik majd a különleges képességű gitáros legmeghatározóbb nótái.

Az alapzenekar neves sztárvendégekkel kiegészülve játssza majd el a több mint negyven éve elhunyt kulturális ikon dalait. Az együttesben Halper László a szólógitárt, Kosztyu Zsolt a basszusgitárt, Hajas László a dobokat, Kollman Gábor és Csejtey Ákos a szaxofonokat, Fekete István pedig a trombitátszólaltatja majd meg. Az esten vendégelőadóként jut majd szerephez Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Babos Gyula dzsessz-gitáros, Kőszegi Imre dobos, Tátrai Tibor gitáros, Török Ádám fuvolista és Solti János all-around dobos.

komment
süti beállítások módosítása