5 érv, amiért csak barátnő vagy, nem feleség!

2017. október 09. 06:05 - Góra Dániel

Megvan a randizgatásoknak is a maga ideje, később már eljön az a pont, amikor az ember elérkezettnek látja az időt egy szinttel feljebb lépni. Szeretnéd, ha a melletted álló ember már a férjed lenne, leendő gyermekeitek édesapja. Egy olyan ember, aki minden napodat színessé tudja varázsolni. Ez az idilli környezet már egy régi modell, azonban máig megállja helyét a nők nagy részénél. Azonban nem mindenkinek sikerül továbblépnie és megvalósítania régi álmait. Nézzük tehát, mi az az öt dolog, ami meggátolja az esküvőt!

tumblr_m02ucb4ie91r7onvlo1_500.jpg

1. Ugyanaz a hiba!

Több nőnél is megfigyelhető, hogy hosszabb ideig tartó kapcsolatok esetén a szakítás éppen egy harmadik fél miatt volt. Ezzel az a probléma, hogy, amikor új kapcsolatba vágnak, akkor nagy valószínűséggel egy hasonló társat próbálnak keresni, mint az előző partnerük is volt, innentől kezdve ismétlődik minden a legelejétől.

Éppen ezért ne féljünk váltani, és valami újba kezdeni!

2. Megváltoztak a klasszikus nő-férfi szerepek!

A mai világban már teljesen megváltoztak a klasszikus értelemben vett szerepek egy párkapcsolaton belül. A nőknek már nem csak a főzés, illetve a gyereknevelés a feladata, sokkal inkább karrier centrikus lett a gyengébbik nem élete  is. Így azok, akik a nagyszüleik, vagy szüleik kapcsolatából indulnak ki, sokkal kisebb százalékban találnak egy életre szóló házasságot. 

Mindig járjunk nyitott szemmel, és haladjunk a korral!

3. Az apa hiánya!

Igen, sajnos ez is egy indok. Azok, akik édesapa nélkül nőnek fel, sokkal nehezebben hoznak bölcs döntés felnőtt életükben. Egy tipikus apa-lánya kapcsolat sok mindent megtanít a lánygyermekeknek, de a legfontosabb, hogy kialakul bennük egy karakterisztikus férfi kép. Például, ha egy apa és lánya között szoros a kapcsolat, akkor az a lány felnőttként inkább fog egy olyan férfit választani maga mellé, aki hasonlít az édesapjára, ami megsokszorozza a jó házasság esélyét!

Így , ha az előbb említett dolog áll fent, legyünk még óvatosabbak párválasztásnál!best-dad.jpeg

4. Prioritások hiánya!

A mai rohanó világban kénytelen az ember prioritásokat felállítani. Amikor valakivel már eljutottál odáig, hogy együtt éltek, akkor egy idő után ellaposodhat a kapcsolatotok a nem megfelelő prioritási rendszer kialakítása miatt. Mindketten egész nap dolgoztok, estére hazaestek fáradtan és jóformán egy hasznos percetek sincs egymásra. Ez hosszú távon megöli a kapcsolatot és az esküvő már idő előtt kútba esik!

Ennek elkerülése okán ne csak a munkának éljünk, kényeztessük párunkat!

5. Az elválástól való félelem.

Első hallásra furcsa lehet, azonban ez nem egy új dolog. Vannak olyan emberek, akik már az első pillanatban attól félnek, hogy mi lesz akkor, ha mégsem jön be ez a dolog és el kell válni. Egy jól működő kapcsolat egyik alapköve az, ha mindent meg tudtok beszélni. Így ha egy ilyen probléma merül fel, akkor az nem lehet kifogás, és egy komolyabb beszélgetés keretein belül fel lehet oldani azt a gátat a másik félben.

Ez azért is fontos, mert mindenkinek ez a célja hosszútávon: tumblr_inline_nabj24lnwm1rv1j0o.jpg

komment
süti beállítások módosítása