4 öltözködési szokás, amit elleshetünk nagyapáinktól

2018. november 28. 06:05 - Góra Dániel

A kiváló stílus igénye állandó. Elég csak a nagyapáink korából származó fekete-fehér fotókra ránézni és máris értelmet nyer ez a kijelentés.tumblr_np7syzxca31uskbbuo1_r1_500.png

Lássuk, milyen öltözködési szokásokat tanulhatunk nagyapáinktól, amivel ma is stílusosak lehetünk!

Az ing mindig legyen vasalt, a cipő pedig makulátlanul tiszta

Nagyapáink rendkívül fegyelmezettek voltak. - Mindig ugyanabban az időben keltek fel, készítettek maguknak reggelit, majd gondosan összeállították a megfelelő inget, cipőt és minden ezekhez szükséges kelléket aznapra, majd így indultak el dolgozni. Számukra a gyűrődésmentes ing és a fényes cipő olyannyira fontos volt, mint a lélegzetvétel. Ma is ugyanilyen igényesnek kell lennünk, mint annak idején, éppen ezért nagy hangsúlyt kell fektetni a megfelelően kivasalt ingre, valamint a tiszta cipőre egyaránt.

Az ördög ezeknek a részleteiben keresendő és eme két ruhanemű esetében nem lehet mellébeszélni.

Még mindig jobb túlöltözni, mint túlságosan lazának maradni

Legyen szó az első randiról, vagy állásinterjúról, esetleg üzleti megbeszélésről szerencsésebb elegánsabban felöltözni, mint egy inggel mindent elintézni. Az első találkozások alkalmával nagyon fontos a megjelenés - a dolgok döntő része általában hamar eldől, így az első pillanatban megnyerőbb lehet az elegáns kinézet. Nagyapáink soha sem indultak el nyakkendő nélkül, amikor egy fontos találkára indultak el, így mi miért tennénk ennek az ellenkezőjét?

Egy a lényeg, ha nem tudod, hogy pontosan mi a "dress code" inkább légy elegánsabb, mint az átlag, abból nagy baj nem lehet!tumblr_lxvakygnvp1r87glvo1_500.jpg

A fehér póló minden esetben nyerő lehet

Azonban nem mindig volt ez így. A fehér póló viselése az 1950-es és 60-as években vált szokássá.

Lényegtelen, hogy milyen színű ruhához van kedvünk, a fehér póló mindenhez remekül passzol.

Egy frissen mosott fehér póló kiválóan párosítható különböző színű farmerekhez, cipőkhöz, vagy akár a strandon, fürdőnadrághoz és papucshoz is. Egyszóval a fehér póló mindenhez passzol, és soha sem megy ki a divatból!

Mindig legyen rendezett a séród!

Régi portrékon, vagy fotókon, megfigyelhető, hogy mindenkinek rendezve van a frizurája, bármilyen élethelyzetről is legyen szó. Nagyapáink korában a férfiak alig várták, hogy beülhessenek a fodrász székébe, hiszen itt bátran szót lehetett ejteni az éppen aktuális közéleti történésekről, vagy akár a politikáról is, esetleg izgalmas történetek fültanúi lehettek az ott jelenlévők.

Azonban nem csak a jó kinézet miatt érdemes gyakran fodrászhoz járni, hanem azért is, mert nincs is felemelőbb érzés frissen vágott frizurával nyélbe ütni a legnagyobb üzleteket.

komment
süti beállítások módosítása