5 mód, hogyan utasíts vissza valakit, anélkül, hogy megbántanád!

2018. január 02. 06:05 - Góra Dániel

Nincs is kellemetlenebb élethelyzet, mint egy emberrel közölni, hogy az általa közvetített érzelmeket, te egyáltalán nem táplálod az irányába. Az esetek többségében ilyenkor a megbántott fél örökre eltűnik az életedből és nem hallasz róla többet. Most nézzünk öt módot, hogyan utasítsd őt vissza, anélkül, hogy megbántanád!tumblr_n3lxeutj1v1tngeobo1_500.jpg

1. Humor

Folyamatosan szerelmes üzenetekkel bombáz? Állandóan hívogat? Nyilvánvalóan, ha nem reagálnál egyik megkeresésére sem, azonnal megbántanád, ezért az ilyen esetekben jól jön a humor. Előbb-utóbb rá fog jönni az adott illető, hogy ezeket az apró humoros célzásokat valójában miért is küldözgetted neki minden alkalommal, amikor ő szerelmet vallott Neked. Nagyon fontos, hogy nem szabad az érzelmeivel játszadozni, így még a gondolatát is el kell vetni annak, hogy bármikor is egy párt alkothattok. Ezt jobb, ha minél hamarabb a tudtára is adod!

2. Emlékeztesd arra, hogy mennyire jó barátod!

Ha nem szeretnéd megbántani az egyik legkedvesebb embert és bevallani neki, hogy valójában Te nem is vonzódsz hozzá, akkor az is egy megoldás, hogy mindig amikor szóba kerül a kettőtök kapcsolata, kihangsúlyozod, hogy mennyire fontos ő számodra, de csupán BARÁTKÉNT. Vélhetőleg ez a tetted gondolkodásra fogja őt ösztönözni, ami következtében rá fog jönni az érzéseidre.tips_berteman_sama_mantan.jpg

3. Ne menj vele randizni!

Ez a lépés magától értetődik, viszont nem mindenki tudja egy ilyen élethelyzetben meglépni, ugyanis fél attól, hogy örökre magára haragít egy számára fontos embert. Azonban elég csak abba belegondolni, hogy ha elfogadod ezeket a meghívásokat, akkor csak még komolyabb bajt okozol, hiszen így hamis érzelmeket közvetítesz az irányába. Ha néhány randi után közlöd vele a 'rossz hírt' azzal valószínűsíthetőbb, hogy elveszíted a társaságát, mint ha már a legelején tisztáztad volna a dolgokat vele!

4. Használj kulcsszavakat!

Nem biztos, hogy ez a leghatásosabb módja a visszautasításnak, viszont ez is hatékony lehet. Nem kell semmi különösre gondolni, a legjobb barát, vagy éppen a legkedvesebb fiú/lány barát már elég meghökkentő és elgondolkodtató tud lenni a másik fél számára.
boy_and_girl_in_friendship_happy_friends.jpg

5. Beszélj más emberekről vele!

Közös beszélgetéseitek alkalmával említs meg olyan embereket, akikhez jobban vonzódsz, mint hozzá. Ez fel fogja ébreszteni, hogy a szíve nem biztos, hogy a megfelelő emberért dobog. Nyilvánvalóan nem szabad minden részletet megosztani vele, hiszen azzal csak ronthatsz a helyzeten és biztosan összetörnéd a szívét, de kénytelen vagy érzékeltetni vele az érzéseidet!

Mindig az a gondolat legyen a fejedben, hogy megbántás nélkül is lehet valakivel közölni az ellentéte érzelmeket!

komment
süti beállítások módosítása