5 párkapcsolati tévhit, amiket el kellene felejtenetek!

2018. január 19. 06:05 - Góra Dániel

Még a tökéletesen működő párkapcsolatokban is előfordulnak problémák néha, viszont a tudatalattink rossz berögződései miatt alakulnak ki konfliktusok. Lássunk erre öt példát!image-0135.jpg

1. Ha kiegyensúlyozott a párkapcsolatotok, akkor soha sem veszekedtek

Bármennyire is hihetetlenül hangzik,egy jó párkapcsolat veszekedések és ellentétek nélkül nem tekinthető kiegyensúlyozottnak. Egy párkapcsolat nem arról szól, hogy mindig és mindenben egyet kell érteni a másikkal. Olykor szükséges egy veszekedés, ami után sokkal tisztábban és higgadtabban tudjátok a problémákat átgondolni és megoldani. Ha a baráti társaságotokban vannak olyanok, akik azt mondják, hogy egy párkapcsolat a folyamatosan egyetértések miatt működik igazán, az szinte biztosan rosszul látja a dolgokat.

2. Az esküvő után minden megváltozik

Ez részben azért igaz, hiszen a nagy nap után már házastársként tekintetek egymásra, azonban nem változik meg minden annyira, mint azt az emberek hiszik. Az esküvő után a párkapcsolatotok egy magasabb szintre lép, aminek köszönhetően még boldogabbak lesztek, mint előtte. Ezen kívül azonban semmi sem változik.

1yw-cpvb9to.jpg

3. A problémák maguktól is megoldódnak

Amikor a párkapcsolati problémák állandósulnak sokan azt hiszik, hogy azzal mindent meg lehet oldani, ha csak bizonygatják a szerelmüket, de a tényleges problémákkal soha sem néznek szembe. Ez a lehető legrosszabb hozzáállás, hiszen ettől semmi sem fog jobbra fordulni, ráadásul Ti sem fogjátok jól érezni magatokat egymás mellett.

4. Ha már van közös gyermeketek akkor már nem lehet szakítani

Amikor már nem csak ketten alkottok családot, akkor mindenki azt hiszi, hogy mindenki boldog és semmi gondotok sincs az életetekben. Pedig ilyenkor is adódhatnak problémák, sőt, akár akkora is lehet a baj, hogy már a szakításon is elgondolkodtatok. Hosszas egyeztetés után, arra a döntésre jutottatok, hogy inkább nem léptek külön utakra, hiszen azt csak a gyerekek szenvednék meg. Az igazság valójában az, hogy ezt a stresszel teli légkört sokkal jobban megsínylik, mintha külön költöznétek. Ilyen esetekben érdemesebb inkább külön utakon folytatni, hiszen így lesz mindegyikőtöknek boldogabb az élete.

belman_pasha_belman_photography_photo10.jpg

5. Egy idő után nem számít, hogy miért szeretitek egymást

Ez a legkomolyabb tévhit bármely párkapcsolat esetében. Csupán abban hinni, hogy a szerelem majd mindent megold az egyik leggyorsabb út a szakításhoz. Sok esetben a kapcsolatok ellaposodnak és ezt egyikőtök sem veszi észre, vagy ha igen, akkor nem törődtek bele, mondván majd csak megváltozik ez a helyzet is. Valójában az az igazság, hogy ez csak egyre rosszabb lesz. Ha ezt tapasztaljátok, akkor sürgősen változtassatok valamin!

komment
süti beállítások módosítása