5 érv, amiért egyre kevesebb a házasságkötés

2018. január 25. 06:05 - Góra Dániel

Összekötni az életedet a számodra legfontosabb emberrel - ez az, amire legbelül mindenki vágyik. Azonban vannak olyanok, akik nemet tudnak mondani, életük talán legszebb napjára!user-14-2016-05-30-09-57-23.jpeg

Negatív tapasztalatok

Miután már többször becsapott és megcsalt az ex-barátod ,onnantól kezdve nagyon nehezen fogsz bárkiben is megbízni. Később, mikor véleményed szerint rátaláltál álmaid párjára, akkor gondolkodóba esel. Biztos vagy abban, hogy ugyanannyira szeretted a legutolsó barátodat is, mint a jelenlegit, de valami oknál fogva mégsem működött a kapcsolatotok. Miért ne történhetne ez még egyszer? - A legtöbb ember életében, ilyen és ehhez hasonló gondolatok futnak át, amikor már a házasság is szóba kerül. Ettől a gondolattól sajnos nagyon nehéz szabadulni, többen ezért tesznek inkább le a házasságról.

Karrier

Sikeres karrier és egy szerető család. - Minden ember vágya, azonban a két dolog teljesítése, szinte senkinek sem sikerül párhuzamosan az életében. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem egyszerű az élet két területén egyszerre sikeresnek maradni, néha jobb, ha csak egy dologra koncentrál az ember.

Nyilvánvalóan mindenkinek más a prioritása, de a legtöbben a karriert helyezik a fontossági lista első helyére.tumblr_m3ezt4twpj1rossngo1_500.jpg

Elvált emberekkel vagy körülvéve

Általánosságban elmondható, hogy az elválás mértéke évről-évre csak nő. Amikor egy jól működő házasságról nincs előtted példa, akkor bizony nagyon nehéz hinni abban, hogy házastársként fogsz megöregedni. Nyilvánvalóan senki sem szeretné elkövetni a körülötte lévő emberek hibáját, így sokan gondolják úgy, hogy ha nincs papír, akkor komoly gond sem jöhet a közeljövőben.

Csak a bulik, semmi más

Ha csak az egy éjszakás kalandokban és az állandó bulikban hiszel, akkor nem csoda, hogy nem szeretnél életed későbbi szakaszán sem házasságot kötni. Vélhetőleg Te is azokhoz tartozol, akik nem akarnak egy átlagos életre berendezkedni. Senki sem írja elő azt, hogy egyetlen ember társaságában éld le az egész életedet! Ha egy nem mindennapi életet szeretnél élni, akkor úgy élj, ahogyan Neked tetszik, ne ahogyan mások szeretnék, hogy élj!

alcohol-kiss-love-party-hard-favim_com-1005805.jpg

Elkötelezettségtől való félelem

Ez az egyik legismertebb érv a házasság ellen. Néhány ember bele sem tud abba gondolni, hogy milyen lehet úgy élni, hogy nincs többé első randi, vagy éppen első csók. Az ilyen emberek utálják a kötöttségeket, egy házasság megkötésénél pedig ezzel is számolni kell.

Ha úgy érzed, hogy ez Neked sem fog menni, akkor miért erőltetnéd?

komment
süti beállítások módosítása