Már a horgunk végén a VI. Budapesti Halfesztivál!

2018. február 22. 06:05 - Góra Dániel

2018-ban új még jobban megközelíthető helyszínen, a Hősök tere mellett, a Műcsarnok buszparkolójában kerül megrendezésre a VI. Budapesti Halfesztivál!26951764_1695512557172298_4605189983232492023_o.jpg

2018-ban új, még jobban megközelíthető helyszínen, a Hősök tere mellett, a Műcsarnok buszparkolójában kerül megrendezésre a VI. Budapesti Halfesztivál! A belépés természetesen mindenki számára ingyenes!

A fesztivállal mindenekelőtt ösztönözni szeretnénk a hazai halfogyasztást és erősíteni a halkultúrát a magyar gasztronómiában.

A halfogyasztás évszázadok óta a magyar gasztronómia szerves része, ünnepnapjaink elengedhetetlen része. Mára azonban kezd feledésbe merülni, a magyarok évi halfogyasztása átlagosan 5 kg/év/fő, mely érték Európában a legalacsonyabbak közé tartozik.

A hal jótékony hatásai köztudottak, a gazdag halhús fogyasztása kihat a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélyének csökkentésére.

Másik kiemelt célunk felhívni a figyelmet a hazai élővizeink, elsősorban a magyarországi Duna vízének tisztaságára. 2007-ben a tíz legveszélyeztetettebb folyók közé sorolták a Dunát.

Az azóta elindult kezdeményezéseknek köszönhetően a vízminőség általában javult, de további erőfeszítésekre van szükség. A rendezvénnyel szeretnénk a látogatókat ráébreszteni a Duna természeti értékeire (halállomány, árterek, természetes ökológia) és vizeink tisztaságának védelmére. Több, mint 100 hazai és nemzetközi halétellel várjuk a látogatókat. Az eseményen minden halból készül, még a kolbász és a tepertő is. Lesz óriásbogrács, óriásharcsa sütés, harcsa szalonna füstölés és még megannyi különlegesség Európa legnagyobb Halfesztiválján!

komment
süti beállítások módosítása