4 jel, amiért reménytelen a párkapcsolatotok!

2016. június 20. 06:05 - Góra Dániel

Azért, mert jelenleg nem a legboldogabb szakaszban van a kapcsolatotok még nem jelenti azt, hogy rögtön szakítanotok kell, viszont a reménytelen párkapcsolatnak számtalan jele van. Nézzük most a 4 leggyakoribbat!maxresdefaultt.jpg

1. Állandó veszekedések

Alapjába véve a veszekedés egy normális párkapcsolat velejárója. Nem szükséges mindkét félnek mindenben egyetértenie, viszont tudni kell a dolgokat normális keretek között megvitatni. Azonban nem jelent jót, ha rendszeresen ugyanazon vitatkoztok, hiszen ez annak a jele, hogy nem tudjátok nyugodt körülmények között megoldani a problémáitokat. Hosszútávon ez nem csak unalmas lesz, hanem a szakításotok egyik fő okozója is.

Komolyabb beszélgetések nélkül, előbb-utóbb a kapcsolatotok szépen utálatba fordul át, aminek biztosan szakítás lesz a vége.

2. Nem tudjátok egymást egyenlőként kezelni

Sokan nem értenek ezzel egyet, de igenis fontos egy párkapcsolatban, hogy mindkét fél érezze, egyenlő a másikkal. Nyilvánvalóan a felborult egyensúly kétféleképpen jelentkezhet: vagy alárendeltnek, vagy fölérendeltnek érzitek magatokat a másikkal szemben. Ez az érzet, hogy én jobb vagyok a másiknál, ahhoz vezet, hogy le fogjátok nézni a párotokat. Később a lenézés súlyos következménye az "egyszemélyes párkapcsolat" kialakulása lesz, ami azt jelenteni, hogy a lenőzé fél minden döntést egyedül fog meghozni, mondván jobban tud egyedül cselekedni akkor, ha nem hallgatja meg párja véleményét.

Ez egyik esetben sem elfogadható állapot, így semmiképp sem szabad egy ilyen párkapcsolatban hosszabb ideig szenvedni!

5725733387_464e2992c2_b.jpg

3. Folyamatos félelem a szakítástól

Amikor minden pillanatban azon kapjátok magatokat, hogy féltek a szakítás napjától, tulajdonképpen tudat alatt, már el is könyveltétek az egészet, és már csak idő kérdése, hogy mikor következik be. Azonban arra a kérdésre, hogy ezt mi okozhatja a legtöbb esetben nem tudtok értékelhető választ adni. Az ilyen párkapcsolatok mozgatórugója maga a bizonytalanság, amit mindketten a másik iránt tápláltok. Ez a bizonytalanság megmérgezi az egész kapcsolatot, hiszen folyamatosan egymás hibáit próbáljátok megtalálni, ami egyáltalán nem egy boldog párkapcsolat végső célja.

Az ilyen közegben való élet hónapok alatt fel tudja őrölni az embert, így jobban jártok, ha búcsút vesztek a másiktól, hogy valaki más oldalán mindketten megtaláljátok a boldogságot.

4. A másik folyamatos hibáztatása

Fontos egy dolgot mindenkinek megjegyeznie: egy párkapcsolatban vannak nehézségek, amikért mindkettőtöknek vállalni kell a felelősséget és meg kell tudnotok keresni a megoldásokat is! Ezzel nincs is gond, hiszen minden kapcsolat unalmas lenne megoldandó problémák nélkül, viszont ez csak addig lendíti előre, amíg nem jár a másik hibáztatásával esetleg megsértésével.

Ha már ott jár a kapcsolatotok, hogy kifogásokat kerestek és minden csak a másik hibáztatásáról szól, akkor jobb, ha véget vetettek az egésznek. Így mindketten jobban fogtok járni!

 

komment
süti beállítások módosítása