Miért vagy folyton éhes?

2019. január 08. 06:05 - Góra Dániel

Az egy elfogadott tény, hogy éhes az ember, ha komolyabb fizikai, vagy szellemi munkát végez egyhuzamban. Amikor éhesek vagyunk akkor képtelenség az adott feladatra, vagy munkára koncentrálni, hiszen folyamatosan az éhségérzet jár a fejünkben. Nézzük tehát, mi a 6 leggyakoribb oka az állandó éhségérzetnek!

20160413_00_grignotage_1342016.png

1. Kihagyod a reggelit!

Ha egy jól berögzült szokás az, hogy nem reggelizel, akkor sürgősen hagyj fel ezzel! A reggeli a legfontosabb étkezés a nap folyamán. Próbálj minden nap körülbelül ugyanabban az időpontban étkezni és ezáltal a vércukorszinted is beáll egy állandó szintre, amelynek köszönhetően a nap folyamán kevésbé fogsz éhségérzetet érezni!

2. Dehidratált vagy!

Néhány esetben az ember agya félrevezeti a testet. Itt elsősorban azt kell érteni, hogy nem minden esetben éhes az ember, amikor úgy is érzi, lehet, hogy a szervezeted egy kis folyadékra vágyik! Az éhség és a dehidratáltság érzete nagyon hasonló egymással, így az ember könnyedén összekeverheti a kettőt. Ezért nagyon fontos a megfelelő és folyamatos folyadékpótlás, amivel nem csak a dehidratáltságot lehet elkerülni, de a fogyókúrázó embereknek is egy jó trükk lehet az éhség elkerülésére!

3. A folyamatos alvás hiánya!

A folyamatos alvás egyik kulcsa ahhoz, hogy egészségesek és energikusak maradjunk. Ráadásul az étvágyunkat is erősen befolyásolni tudja az alvásunk hiánya, vagy épp a megléte. Ha nem alszol eleget, akkor a szervezeted kimerült lesz, aminek köszönhetően extra energiát fog igényelni, így folyamatos lesz az éhségérzet.

4888992545_6cd5b1e4e3_b.jpg

4. Unatkozol!

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy hirtelen kiszaladt a konyhába és valami édességet keresett, éppen akkor, amikor semmi dolga nem volt. Sokunkat éppen az evés szabadít meg az unalomtól, ugyanakkor pedig rengeteg felesleges kalóriához vezet. Ha épp unatkozol és éhes vagy, akkor már ne édességet keress a konyhában, hanem valami táplálóbbat!

5. Túl sok TV-t nézel!

Egy amerikai kutatás szerint azok, akik naponta legalább két órán keresztül nézik a televíziót, sokkal magasabb az elhízás aránya, mint akik nem így tesznek. Az indok az, hogy televíziónézés közben hajlamos az ember többet nassolni, mint egy átlagos étkezés után, a sok cukrozott üdítőről már nem is beszélve. Aki az említett módon cselekszik az jobb, ha sürgősen változtat ezen!

tumblr_nu9bengsry1swb5dso1_500.gif

6. Túl sok alkohol fogyasztása!

Az alkoholnak is hasonló hatásai vannak, mint a túl sok tv nézés. Alkohol fogyasztás során megnövekszik a ghrelin hormon szintje a testben, ami az éhségérzet kialakulásáért felelős. Az már egy pohár bor után is igaz, viszont igazán csak nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után érezhető a hatása.

komment
süti beállítások módosítása