4+1 film, a femme fatale karakterről

2017. június 28. 06:05 - Góra Dániel

Ez a filmösszeállítás a női főszereplőkről szól, akik mind a végzet asszonyát testesítik meg. Megtekintésük csak nyugodt kedélyéllapotban, saját felelősségre ajánlott.dita-von-teese-lingerie-leopard2-main.jpg

A filmek sorrendje a női karakterek alakítása szerint értetődő vagyis az utolsó a legkirályabb!

1. Eredendő bűn

Az eredendő bűn IMDB értékelése: 6 /10

Ez a történet a szerelemről szól, pontosabban arról, hogy mekkora hatalma van felettünk. Hatalmával gyógyít vagy elpusztít bennünket. Az eredendő bűn az a film, ahol nem lehet eldönteni, ki a nagyobb áldozat, hiszen a szerelem elől nincs menekvés.

Az történet nagy vonalakban:

Luis Antonio Vargas (Antonio Banderas), a gazdag vállalkozó egy hirdetés által szerez magának feleséget levelezésen keresztül. Ő nem szenvedélyre vagy szerelemre vágyik, határozott céljai vannak leendő nejével: legyen jó társaság, és hozza világra örököseit. Amikor megérkezik a postai úton szerzett menyasszony, Julia Russell (Angelina Jolie), a férfi elámul érzéki szépségén. Már rögtön szembekerül Luis az első hazugsággal: Ez a nő nem az a szerény lány, akire a küldött fénykép alapján számított. Csakhogy a fiatalasszony,tartogat még meglepetéseket a számára és nem sokkal az esküvő után rejtélyesen eltűnik.

2. Holtodiglan

Holtodiglan IMDB értékelése: 8,1/10

Amy (Rosamund Pike) a film elején cuki és szeretni való, de amire fény derül igazi jellemére, egyből megváltozik a nézők véleménye. Ez egy olyan film, ahol egyértelműen el lehet dönteni ki a hunyó, egy igazi zsarnok típust mutatnak be zseniális módon. Idegtépő ugyan, de legalább nem igaz történet.

A film története röviden:

Nick (Ben Affleck) és Amy az ötödik házassági évfordulójára készül. Gazdagok és elégedettek, ám az ünnep estéjén a feleségnek nyoma vész. Hamarosan kiderül, hogy a látszólag boldog pár élete tele volt, sötét titkokkal. Persze mindenki arra gyanakszik, hogy Nick keze van a dologban, ráadásul a hazugságaival és a furcsak viselkedésével még inkább magára tereli a hatóság és a média gyanúját. Hiába bizonygatja az ártatlanságát, egyedül az ikertestvére, Margo bízik benne, de minden bizonyíték Nick ellen szól.

3. A jogász

A jogász IMDB értékelése: 5,3

Amikor egy embernek mindene a pénz és semmi más nem számít, sem a becsület sem az emberek élete. Cameron Diaz egy olyan aljas nőt játszik, aki már mindent kipróbált az életében, és a lehető legtöbbet hozta ki belőle, mégsem boldog. A jogász című film ezt nagyon látványosan szemlélteti, meglepő fordulatokkal. Szerintem 6-os értékelést is érdemelne, bár ez szubjektív.

A történet nagy vonalakban:

Egy ügyvéd (Michael Fassbender) megkéri a barátnője (Penélope Cruz) kezét, de úgy gondolja több pénzre lesz szükségük az új életükhöz. Két társával (Javier Bardem, Brad Pitt) - beszáll egy drog bizniszbe és 20 millió dollár értékű kokaint visz be az USA-ba, amit azután saját maga terjeszt el. Úgy hitte, hogy ez senkinek nem okoz majd feltűnést és boldogan élhetik a hétköznapjaikat tovább, ám a rózsaszín köd hamar elmúlik, ls az életük örökre megváltozik.

4. Femme fatale

Femme fatale IMDB értékelése: 6,3/10

A főszereplőnknek a film alatt egy olyan lépése sincs, ami ne lett volna előre kigondolva már az elején. Mindenkit át tud verni még a nézőket is nem csak a többi szereplőt. A fermme fatale karakter tulajdonságai teljes mértékben illenek Laurára, nagyszerű thriller, egy meglepő fordulattal a végén.

Röviden a történet:

Laura (Rebecca Romijn) hét évvel egy merész ékszerrablás után, új személyazonosságot szerezve, hazautazik az otthonába Franciaországba. Ám egy paparazzo fotóriporter Nicolas (Antonio Banderas) lefényképezi és ezzel Laurának az élete forog kockán, mert a korábbi ékszerrablás miatt a bűntársai üldözőbe veszik.

 +1. Elemi ösztön

Az elemi ösztön IMDB értékelése: 6,9/10.

Ennyire hihetetlenül még egy színésznő sem tudta bemutatni igazán a femme fatale karaktert, mint Sharon Stone ebben a filmjében. Az elemi ösztön egy annyira kultikus filmmé vált, igazi örökzöld, ahol a végén magunk sem tudjuk köpjünk-e vagy nyeljünk.

A történet nagyvonalakban:

Egy híres night club tulajdonosát, Johnny Boz-t holtan találják az ágyában. A zavaros múlttal rendelkező Nick Curran (Michael Duglas) nyomozó kapja meg az ügyet, akinek korábban problémái adódtak a kokainnal és az alkohollal. Catherine Tramell (Sharon Stone), a titokzatos és kihívó regényírónő, aki Boz szeretője volt. Kiderül, hogy a gyilkosság pontos mása Catherine egyik könyvében leírt gyilkosságnak, így ő lett az első gyanúsított. Nick azonban nem tud ellenállni a nő vonzerejének.

A film 2 oscar díjat és 2 golden globe díjat nyert.

komment
süti beállítások módosítása