7 lépés, hogyan nyerjük el mások tiszteletét

2018. december 05. 06:05 - Góra Dániel

Legyen szó a szerelemről, barátokról, vagy a munkahelyünkről, a tisztelet az élet minden pontján egy nagyon fontos tényező. Elnyerése nem mindig egyszerű, azonban vannak módok, amik megkönnyítik mindezt.pwiv_0w52s4.jpg

Proaktivitás

Egy probléma megoldásánál ne a másik fél ötleteire várj! Használd a saját gondolataidat ahhoz, hogyan tudd kezelni a váratlan akadályokat. Egy ötletes emberre mindenkinek szüksége van, akire fel lehet nézni, így jobb ha kreatív vagy és magad találsz ki különböző megoldási lehetőségeket!

Kerüld a túlzott érzelemkitöréseket!

Legyen szó pozitív, vagy kevésbé pozitív hírről, mindig tudd, hogyan is kell az adott szituációban viselkedni! Ne feledd, egy mások által is tisztelt ember mindig tudja, hogy mi a különbség a reagálás és az érzelmek nyílt kimutatása között.

s-ec0987a6e557792b803c58b90ce6f25f474baba1.gif

Az ígéret szép szó...

A saját ígéretek betartása az egyik legfontosabb lépés bárki tiszteletének elnyeréséhez! Ha gyakran tettél könnyelmű ígéreteket a múltban, akkor ezzel sürgősen állj le! Nagyon fontos, hogy minden ígéretedet maximálisan be is tudd váltani, különben túl fogod vállalni magad, ami rengeteg beteljesítetlen ígérethez fog vezetni!

Ne húzd mások idejét!

Nyilvánvalóan akkor várhatsz másoktól tiszteletet, ha Te is viszont tiszteled a másikat! Azonban a másik idejével való szórakozás nem tartozik a tiszteletreméltó cselekvések közé! Ez a játék egyértelműen azt mutatja, hogy nem tiszteled kellően a partneredet, legyen szó egy üzlettársról, vagy egy számodra szimpatikus fiúról, esetleg lányról!

tumblr_static_tumblr_static_d287heok8pskkkk0socg844cs_640.jpg

Alázatosság

Nem lehet mindenben igazad! Te is véthetsz hibákat! Ne feledd, hogy bárki taníthat Neked újat az élet bármely területén. Ezeket azonnal vésd a fejedbe! Ha a magabiztosságodat az élet egy területén szerzett tapasztalataidra alapozod, akkor nem vagy kellően alázatos, és nem is fognak megfelelően tisztelni sem az emberek. A valódi magabiztosság az alázaton és mások tejes elismerésén alapszik!

Merj nemet mondani!

Az emberek egyik legnagyobb problémája, hogy bármire képesek igent mondani és eszükbe sem jut ellenállni. A tiszteletet úgy is el lehet érni, hogy nem adsz mindig igenlő választ. Van saját véleményed és ezt másokkal is megmered osztani, és ha szükséges akkor ki ismersz állni magadért!

tumblr_n507kv9ciu1smcbm7o1_500.gif

Légy inspiráló!

Hogyan teheted ezt meg? Alapvetően sokféleképpen, de legegyszerűbben úgy, ha a környezetedben lévő embereknek tabuk nélkül tudsz beszélni az elért céljaidról és a még beteljesületlen álmaidról egyaránt. Adj hitet az embereknek, hogy ne adják fel vágyaikat, csak mert elbuktak már egyszer. Támogasd őket a megvalósításban is! Ezzel nagyon hamar példaképpé válhatsz az emberek szemében, a példaképeket mint tudjuk, mindenki tiszteli.

komment
süti beállítások módosítása