Ismét megrendezésre került a nagy sikernek örvendő Gourmet Fesztivál május 12 és 15 között a Millenáris Parkban! A fesztivál évek óta lehetőséget ad arra, hogy belekóstolhassunk az ország legjobb éttermeinek menülistájába és arra is, hogy számtalan kulisszatitkokkal gazdagodjunk a szakácsoktól és étteremtulajdonosoktól.
A korábbi hagyományoknak megfelelően idén is kiváltságos figyelembe helyeztek különböző ételeket. Ebben az évben a hal- és vadételek kerültek a főszerepbe kicsit kapcsolódva ezzel a Bocuse d'Or-hoz.
A rossz idő nem szegte kedvünket és azonnal bele is vágtunk a fesztivál közepébe! Elsőre a bőség zavarával küzdöttünk, viszont kisebb taktikai megbeszélés után eldöntöttük, hogy pontosan mi is legyen a csapásirány. Mondhatni, hogy Magyarország legjobb borai közül válogathattunk saját ízlésünknek megfelelően. Kisebb bortúránk után és persze egy kis ejtőzés után új kalandok után néztünk.
Ez a kaland pedig érdekesebbnél érdekesebb koktélok kóstolása volt. A koktélok témaköre valamiért jobban lekötött minket, éppen ezért több, mint egy órán keresztül ízlelgettünk. Ez idő alatt a koktél keverés apró titkaiba kaphattunk némi betekintést, valamint a fesztivál előtt véget ért Bocuse d'Or-ról is megtudhattunk néhány kulisszatitkot. Az alapos fejtágítás után úgy véltük nem távozhatunk még addig, ameddig csak a fluidumok iránt érdeklődtünk.
Éppen ezért úgy gondoltuk, hogy ízletes sajtok kóstolásával zárjuk az esténket. Ötfajta sajtba kóstolhattunk bele és itt is számtalan újdonságokat tudtunk meg a sajtkészítés fortélyairól. Személyes kedvencünk a levendulás volt, amely nem csak a színével (hiszen élénk kék színű volt), de ízével is abszolút kitűnt az összes többi közül.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat és remek ételeket és italokat kóstolhattunk meg. Véleményünk szerint egy kiváló programsorozatnak lehettünk részesei, ahol számtalan gasztronómiai élménnyel gazdagodtunk!