5 szakma, amiről soha nem gondoltad volna, hogy érdekelhet!

2016. június 19. 06:05 - Góra Dániel

Amikor a felnőtté válás küszöbén azon tűnődsz a családdal, vajon melyik szakma lesz számodra az ideális, még nem is sejted, hogy számtalan lehetőség közül választhatsz majd. Ha jó döntést hoztál, a siker egész karriered során végigkísérhet, azonban nem annyira egyszerű meghozni azt a bizonyos ”jó döntést”, mint azt gondolnánk. Nézzünk öt olyan szakmát, amiről nem is gondoltad volna, hogy érdekel!0_szakma_valasztas.jpg

Dönthetsz olyan foglalkozás mellett is, ami elsőre talán még számodra is meglepőnek tűnik, de ha kicsit megismerkedsz a szakmák nyújtotta előnyökkel, akkor még egy kiváló lehetőségekkel kecsegtető pályát is elcserélhetsz egy OKJ-s képzésért cserébe. Miért ne tennéd, ha ezáltal érdekesebb, izgalmasabb és sokszínűbb lehetőségek várnak, ráadásul még anyagilag is jobban jársz?

1. Dekoratőr

A dekoratőr pálya például tökéletes a kreativitás kiélésére és a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a masnik bodorításáról szól, hiszen komoly szoftveres ismereteket is megkövetel művelőitől. A sikeres érettségi után már bele is kezdhetsz, és két év alatt olyan trendteremtő szakember válhat belőled, aki nemcsak közvetíti amit elsajátított, hanem újításokra is képes.

Dekoratőrként reklámügynökségek, építészirodák, rendezvényszervező cégek és grafikai stúdiók állásajánlatai között szemezgethetsz, de stabil ügyfélkörrel önállóan is helyt állhatsz.

Munkád során ötleteidet koncerteken, kiállításokon, boltok kirakataiban és belső tereiben is megvalósíthatod, és ezzel a bizonyítvánnyal belépőt nyersz a lakberendező tanfolyamra is.

1_dekorator.jpg

2. Grafikus

A grafikus manapság olyan szakma a művészeti pályák között, mely IT-s kötődésének köszönhetően egyre népszerűbb és keresettebb, ráadásul ha ügyesen dolgozol, tisztességes jövedelemre is számíthatsz. Munkád során nemcsak a Photoshop vagy az Illustrator bravúros kezelésére lesz szükséged, hanem egy nagy adag emberismeretre és eredményes kommunikációra is. Ha az élvonalban akarsz maradni a nemzetközi trendek követése sem maradhat ki a napi rutinodból, hogy az elkészített bannerek, weblapok, logók és a legkülönfélébb hirdetések is magukon hordozzák kifinomult stílusod, ami hosszú távon a védjegyeddé is válhat.

2_grafikus.jpg

3. Virágkötő és virágkereskedő

Ha legszívesebben minden idődet színpompás, illatozó virágok között töltenéd, amivel még pénzt is kereshetsz, akkor miért ne lehetne virágkötő a foglalkozásod?

Némi kézügyesség és esztétikai érzék azért szükségeltetik az egyébként bárki által elsajátítható mesterséghez, de ha már nem okoz gondot a ragasztópisztoly vagy a metszőolló kezelése, akkor sorra kerülhetnek ki kezeid közül a szebbnél-szebb kompozíciók. Ha a jövedelmedtől is azt a magas nívót várod el, amit a munkád során képviselsz, akkor a marketing ismereteidet felhasználva saját virágüzlettel is megörvendeztetheted magad.

3_viragkoto-kereskedo.jpg

4. Cukrász

A cukrász olyan szakma, ami valójában nem csupán arról szól, hogy a recepteket grammnyi pontossággal betartod, hanem egy igazán kreatív és számtalan lehetőséget magában rejtő mesterség, melyben a sütik és torták készítésén túl a fagylaltok, a karamell, a bonbonok és a marcipánfigurák készítésének is a mesterévé válhatsz. Alkalom pedig mindig van egy kényeztető finomság elfogyasztására, akár születésnap, akár egy hétvégi családi összejövetel vagy csak egy átlagos hétfő, ami egy kis édesség által rögtön elviselhetőbbé válik. Használd fel tudásodat a modern elvárásoknak megfelelően, készíts ínycsiklandó kreációkat, és nem lesz szükséged reklámra sem, csupán még több időre a 24 órából.

4_cukrasz.jpg

5. Sportedző és személyi edző

A sport manapság újra divat, nemcsak az egészség, hanem természetesen a formás külső érdekében is űzzük, így személyi edzőként olyan emberek álmainak megvalósulásában vehetsz részt, akik plusz kilóiktól, esetleg az ebből fakadó egészségügyi problémáiktól szeretnének megszabadulni, míg sportedzőként csapatok és egyéni sportolók útját terelgetheted egészen a dobogóig. Válassz sportágat, legyél sportedző, a végzettség megszerzése után pedig személyi edző képzésre is jelentkezhetsz. Hajrá!

5_szemelyi_edzo.jpg

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy egy különleges hivatást válassz magadnak, van egy jó hírünk: megtaláltuk Neked a legnépszerűbb tanfolyamokat egy helyre összegyűjtve a melyiktanfolyam.hu oldalán, ahol még a jelentkezésben is segítenek. Változtasd meg az életed egy kattintással!

komment
süti beállítások módosítása