4 tipp, mivel töltsétek az augusztus huszadikát

2016. augusztus 19. 06:05 - Góra Dániel

Igaz, hogy augusztus huszadika nem hétköznapra esik, így lőttek a hosszú hétvégének, de miért kellene otthon ülni, mint egy átlagos szombati napon?tumblr_nam3uzffbh1qzft56o2_r1_1280.jpg

Lássunk négy improvizatív tippet, mivel lehet hasznosan eltölteni az államalapítás ünnepét!

Legyetek turisták a saját városotokban

Amikor már huzamosabb ideig egy adott városban éltek, könnyebben elfeledkezik az ember a környék szépségeiről. Éppen ezért ez egy remek alkalom arra, hogy újra felfedezzétek városotok szépségeit, egy turista szemével! Legyetek őszinték magatokhoz, nem ismeritek a környéket úgy, mint a tenyereteket, így érdemes kihasználni ezt az egy napot arra, hogy új helyeket ismerjetek meg, vagy a már majdnem elfeledetteket újra felfedezzétek!

Találjatok ki magatoktól valamit

Dugjátok össze a fejeteket, hogy kinek mihez lenne kedve, és találjátok ki közösen, hogy mi legyen a nap programja! Legyen szó a környék legmagasabb helyének megmászásáról, vagy közös sütésről, a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát! Kitalálhattok, több, rövidebb programot is, vagy egy olyat, ami az egész napotokat kiteszi, ez tőletek függ, mennyi időt szántok erre az egész projektre!

tumblr_mh69plksdf1qedlcfo1_500_large.jpg

Egy kis séta senkinek sem árt meg

Függetlenül attól, milyen környéken éltek, biztosan található olyan hely, ahol lehet egyet túrázni. Gondoljátok végig, merre mentek és vigyetek ennek megfelelő néhány szendvicset is, így egész napos is lehet ez a túra. Friss levegő, csicsergő madarak és egy kiadós séta, kell ennél több?

Geocaching

Bár Magyarországon még viszonylag gyerekcipőben jár ez a szabadidős elfoglaltság, azért érdemes lehet kipróbálni. Lényegét tekintve GPS segítségével kell megkeresni egy előre leírt helyen elrejtett ládát, olyan helyen, ami a történelemhez, a környék kultúrájához, vagy bármi máshoz köthető, közben pedig megismerhetitek a környék nevezetességeit, valamint természeti szépségeit egyaránt. Izgalmas időtöltés, amely a család minden tagját megmozgatja.

komment
süti beállítások módosítása