5 dolog, amit tudnod kell a Valentin nappal kapcsolatban

2017. február 13. 06:05 - Góra Dániel

Holnap Valentin nap. Már biztosan megvetted párodnak az ajándékot, amivel reggel köszönteni fogod, viszont a nagy készületben nem árt néhány dolgot megismerni a nagy nappal kapcsolatban.gettyimages-95696148-770x500.jpg

1. Kínában létezik a Valentin napnak egy alternatívája, ami az elvesztett szerelmen alapul

Sokkal jobb valakit tiszta szívből szeretni, majd elveszíteni, mint soha senkit sem szeretni. A "Qixi Festival" egy takácslány és egy tehénpásztor közötti szerelmi viszonyról szól Kínában. A lány egy a kínai mitológiában szereplő égi lény, míg a fiú egy halandó ember.

A történet szerint egymásba szeretnek és születik két gyerekük is. Ám egy nap, egy folyó elszakítja a szerelmeseket egymástól. A szarkák megsajnálják őket, és készítenek egy hidat a kínai naptár minden hetedik hónapjának hetedik napján. Így a szerelmesek újra együtt lehetnek a gyerekekkel együtt, még ha egy rövid időre is.

Azóta hasonló fesztivál alakult ki Japánban, Koreában és Vietnámban is.

2. A kedvenceddel is ünnepelheted a Valentin napot

Nem csak a párodat szeretheted mindennél jobban. Legtöbbünknek a házi kedvence nem csupán egy állatot jelent, sokkal inkább családtagként kezelik. Éppen ezért nem csoda, hogy két évvel ezelőtt Amerikában 703 millió dollárt, azaz átszámítva több mint 2 milliárd forintot költöttek az emberek a kedvenceik ajándékaira.

avatar.jpg

3. 2007-ben a Fülöp-szigeteken megdöntötték a tömegcsókolózás világrekordját

Ez a gyakorlatban 6124 párt jelentett, akik egyszerre csókolóztak.

4. A vörös rózsa a legközkedveltebb ajándék ezen a napon

A sztereotípia bizony igaz! A szerelmesek ünnepén a legkelendőbb ajándék Vénusz istennő kedvelt virága a vörös rózsa. Már az ókorban is úgy tartották, hogy a vörös rózsával lehet a legjobban kifejezni párunk iránti szerelmünket, így nem csoda, hogy máig ez a legközkedveltebb ajándék.

roses-wallpaper-3.jpg

5. A Valentin nap a világ második legnagyobb forgalommal bíró ünnepe

Körülbelül egy milliárd Valentin napi üdvözlőkártya cserél gazdát február közepén. Ezzel a karácsony után ezen ünnep alkalmával cserél a legtöbb üdvözlőlap gazdát.

komment
süti beállítások módosítása