5 társkeresési nehézség, amit a mai fiatalok fel sem tudnak fogni

2017. június 10. 06:05 - Góra Dániel

A mai lányok a modern világ minden egyes vívmányát használhatják a párkeresésben, amit a 2000-es évek előtt nők egyáltalán nem.
tumblr.jpg

15-20 évvel ezelőtt az okostelefonok és a facebook még szinte tervben sem volt. Elképzelhetetlennek tűnt, hogy valakire "ráírjak" messengeren, vagy viberen.

Ezzel szemben a mai lányok egész nap a telefonjukon lógnak és esetenként akár több száz fiú is ostromolhatja őket szerelmes üzenetekkel. Lássuk milyen volt a társkeresés az okostelefonok kora előtt!

1. Várnod kellett, hogy használni tudd a telefonodat

Az okostelefonok előtti időben sokaknak még telefonjuk sem volt, így csak akkor tudtak telefonálni, ha valamelyik társuk kölcsönadta a telefonját. Nem tudtak a kiszemeltjeikkel "kettesben" sem beszélgetni, hiszen mindig volt valaki a közelükben - ezekkel szemben a modern kor vívmányainak köszönhetően bármikor el lehet vonulni és beszélgetni a barátoddal/barátnőddel, még akkor is, ha több száz kilométerre van tőled.

2. Kérlek vedd fel!

Ha sikerült telefonközelbe jutni, akkor azért kellett imádkozni, hogy ne a szülők vegyék fel a telefont, mert akkor újból hosszú órákat kellett várnod, mire újból megpróbálhattad elérni a szerelmedet.

3. Szerelmes levelek

A facebook és a különböző üzenetküldő alkalmazások előtt a fiúk még kézzel írtak szerelmes leveleket a lányoknak, amit ők rendkívül nagy becsben tartottak és senkinek sem mutattak meg.

Ennek szöges ellentéte a mai társkeresés, ahol mindent az interneten végzünk és bármit lehet törölni, illetve szerkeszteni.letter.jpg

4. Információ gyűjtés = hosszan tartó nyomozás

Régebben nem volt még sem internet, sem facebook, így nem lehetett mindent tudni egy adott személyről egy szempillantás alatt. Ha valakiről meg akartál tudni valamit, akkor végig kellett kérdezni a barátokat/ismerősöket, hogy a neked szükséges infókat be tudd szerezni, és még ekkor sem volt biztos, hogy mindent megtudtál róla.

Arról nem is beszélve, hogy ez egy rendkívül hosszadalmas folyamat volt, ami a mai világban néhány percet vesz igénybe.

5. Nem volt facebook kapcsolat

A mai lányok jobban félnek attól mit fognak szólni az ismerőseik, ha megváltoztatja facebookon a kapcsolatát, mint mondjuk adott esetben egy szakítástól. A "modern" kor előtti időkben nem volt ilyenre probléma, hiszen nem kellett félni semmitől sem, és nem találkozhattatok az exek fényképeivel az interneten.

Mai fejjel úgy tűnik, hogy régebben sokkal nehezebb volt megtalálni az igaz szerelmet, azonban ez egyáltalán nincs így. Az emberek sokkal több időt töltöttek együtt és az sokkal minőségibb is volt, mint a mai világban.

A fiataloknak nyújtanak remek lehetőséget a Bonda rendezvényei, ahol korcsoport és érdeklődési kör szerint találkozhatnak a párt kereső emberek. Bár régebben jóval nehezebb volt ismerkedni, de itt most minden feltétel adott! Csatlakozz még ma!

komment
süti beállítások módosítása