A társadalmi elszigetelődés figyelmeztető jelei

2017. július 11. 06:05 - Góra Dániel

Céltalanul bolyongani az emberek között, a bukástól való félelem, semmittevés. Három olyan tulajdonság, ami a társadalmilag visszahúzódó emberekre nagyon is igaz.nevtelen.png

Több árulkodó jele is van, ha valaki szociálisan egyre zárkózottabbá válik. Nézzük meg ezeket a jeleket, és tegyünk ez ellen a folyamat ellen.

1. Az önbecsülés hiánya

Gyakran a környezetünknek köszönhetően szörnyűnek érezzük magunkat - számtalan embert kiközösítenek csupán azért, mert nem ért egyet egy adott témában a többiekkel, vagy épp nem egyforma az életcélja másokkal. Ez gyakran kihatással lehet az önbecsülésünkre is, és egy idő után úgy érezzük, hogy a világ már csak a haragot és a megvetést tartalmazza számunkra.

2. Összefolynak a napok

Amikor egyik pillanatról a másikra eltűnnek azok a cselekvések, amelyek korábban mindennaposak voltak - összeülni egy sörre a haverokkal, együtt vásárolgatni vagy csak strandolni egy jót - az egy figyelmeztető jel számodra.

Ezeknek a cselekvéseknek a hiányában hirtelen összeszűkül a világ és ki sem lépsz a szobádból és a napok egyszer csak összefolynak. Ha már eljutottál idáig, akkor minden bizonnyal félsz új embereket megismerni, új kapcsolatokat létrehozni, vagy csak a régieket fenntartani.

3. A közösségi élet visszautasítása

Ha megijedsz az emberek közötti beszélgetéstől, vagy eljutottál odáig, hogy több meghívást is visszautasítottál már, akkor egyértelműen társadalmilag visszahúzódó egyén lettél. Ez már egy súlyosabb foka ennek a "betegségnek" amit érdemes nem elérni, ugyanis innen már nagyon nehéz lesz visszakapaszkodni a társaid közé!

komment
süti beállítások módosítása