A meztelen alvás 5 eltitkolt hatása!

2017. november 07. 06:05 - Góra Dániel

Elsőre érdekes lehet ez a megközelítés, ám számos előnye lehet, ha ledobjuk a pizsamánkat és meztelenül hajtjuk álomra fejünket. Adódik a kérdés, hogy rendben, de ez miért is jó pontosan? Több tanulmány szerint hatékony egészségügyi hatásai vannak a meztelen alvásnak. Lássuk az öt legeltitkoltabbat!5aef54f4a1674d04fae3830d95be2b8a.jpg

1. Fiatalít!

Egy 21 Celsius fokos szobában meztelenül aludni a lehető legegészségesebb. Az alacsonyabb hőmérsékleten a testben lévő hormonok sokkal jobban termelődnek, főleg igaz ez a  növekedési hormonra. Ennek köszönhetően nem csak fiatalosabbnak érezzük majd magunkat, de annak is fogunk kinézni.

2. Segít leküzdeni a stresszt!

A meztelen alvásnak köszönhetően szervezetünkben jobban tud termelődni az oxitocin (ismertebb nevén boldogság hormon), amelynek köszönhetően csökkenteni tudjuk a stresszt, könnyebben tudjuk venni az élet nehézségeit is. E mellett még a szexuális kisugárzásunk is sokkal jobb lesz!

wallpaper-beach-happy-people.jpg

3. Javítja az alvás minőségét!

Egy ausztrál kutatás kimutatta, hogy az álmatlanság egyik fő oka a nem megfelelő testhőmérséklet, amely a pizsamáknak és a különböző ruhadaraboknak köszönhető. Ugyanez a tanulmány írja le azt is, hogy a meztelen alvásnak köszönhetően testünk hőmérséklete jobban tud a megfelelő értékek között maradni, ami elősegíti, hogy hatékonyabban és mélyebben tudjunk aludni.

4. Segít elkerülni a tartós betegségeket!

Brit tudósok kimutatták, hogy azok, akik hat óránál kevesebbet alszanak egy éjjel alatt, háromszor nagyobb a cukorbetegség és a szív problémák kialakulásának kockázata. Ha meztelenül alszunk, az segít mélyebben aludni az alacsonyabb testhőmérsékletnek köszönhetően, az előbb említett betegségek kialakulásának esélyét is tudjuk csökkenteni.

5. Segít megőrizni a férfiasságot!

Azok a férfiak, akik meztelen alszanak nap, mint nap egyszerűbben tudják férfiasságukat megőrizni, köszönhetően az alacsonyabb hőmérsékletnek. Amikor vastag alsóneműben és vastag takaróval takarjuk testünket a magasabb hőmérséklet miatt a spermiumok nem tudnak a megfelelő számban termelődni, így rövidebb idő alatt oda lehet a férfiasságunk!chocolate-com-pimenta-2264551_270720142205.jpg

komment
süti beállítások módosítása