5 tényező, ami elronthatja pihenésünk a strandon!

2018. július 18. 06:05 - Góra Dániel

A napok óta tartó kánikulában nincs is jobb, mint egész nap a strandon hűsölni és relaxálni. Azonban nem árt, ha észben tartunk néhány apróságot annak érdekében, hogy a legtökéletesebb legyen a pihenésünk!w621_large.jpg

1. Forró kormány

Még be sem tettük lábunkat a strand területére, de máris szembe találkozunk az első problémával. Hol hagyjuk az autónkat? A parkolásnál az egyik legfontosabb szempont, hogy árnyékban hagyjuk az autónkat, hiszen senkinek sincs kedve a tűzforró kocsiba beülni, arról már nem is beszélve, hogy a sofőrnek sem kényelmes az égető kormánnyal hazavezetni. Ha nem találunk árnyékos parkolót, akkor kénytelenek vagyunk a napon hagyni kocsinkat, viszont, hogy kellemesebb legyen a hazafelé vezető út a sofőrnek, a parkolás befejezése előtt tekerjünk 180 fokot a kormányon, ami azt fogja eredményezni, hogy a kormány alsó része lesz meleg, ami kevésbé zavaró vezetés közben.

2. Tömeg

Egy olyan tényező, amit nem lehet megkerülni, csupán enyhíteni lehet rajta. Nincs is rosszabb, mint egy hosszú sor végén állni és arra várni, hogy végre bejuthassunk. A leghatékonyabban elkerülni a tömeget csak úgy lehet, ha közvetlenül nyitásra megyünk, vagy ebéd után egy kicsivel. Ebben a két időpontban van a legnagyobb esély arra, hogy a lehető legkevesebb fürdőzni vágyóra kell várnunk, amíg megveszik előttünk jegyeiket. A kora reggeli érkezésnek az a másik előnye, hogy sokkal több hely közül választhatunk, hova is szeretnénk letáborozni.

48816231_cached.jpg

3. Leégés

Napjainkban egyre nagyobb veszélyforrást jelent a naptól való leégés. A kánikulában már 15-20 perc alatt is meglehet égni, ami egy pillanatnak tűnik, ha azt nézzük, hogy egész nap a vízben szeretnénk hűsölni. Az aloe gél segítségével valamelyest meg lehet előzni a bajt. Strandolás előtt célszerű mélyhűtőbe tenni körülbelül 10-15 percre, majd a leégés pontjára helyezni, amikor már nem szándékozunk visszamenni a vízbe. Ezzel a módszerrel kisebb lesz a napégés okozta fájdalom és bőrünk gyorsabban fog regenerálódni.

4. Zsebtolvajok

Akárcsak a leégés, a zsebtolvajok is folyamatos veszélyforrást jelentenek a strandokon. Telefon, pénztárca, kulcsok, egytől egyig olyan tárgyak, amelyekre minden zsebtolvaj szívesen utazik. Probléma igazából akkor van, amikor nincs a strandnak megfelelő értékmegőrzője. Ilyenkor mindenki gondolkodóba esik, hova is kellene eltenni a előbb említett értékeket, hogy arra ne találjon rá senki sem. Azonban ebben az esetben is bajban leszünk, hiszen a legkedveltebb helyeket valószínűleg minden zsebes kívülről fújja. Mit tehetünk, hogy mégsem találjanak rá az értékeinkre? Kreatívnak kell lennünk és olyan apró réseket találni, ahol senkinek sem jutna eszébe keresni egy pénztárcát, vagy egy telefont.
wayuu-7.jpg

5. Homok

Az egyik legkellemesebb, ugyanakkor legidegesítőbb "hozzávalója" az élővízi strandoknak, a homok. Nagyon kellemes, hiszen a filmekben is tapasztalható strandos hangulat velejárója, viszont nagyon nehéz a pihenés végeztével megfelelően lemosni a lábunkról. Ez a kijelentés azonban eddig a pillanatig volt érvényes! Bármilyen meglepő, de a leghatékonyabban babahintőpor segítségével lehet maradéktalanul eltávolítani a lábunkra felragadt homokot. Ha babahintőporral kenjük be lábunkat, mindennél könnyebben tudjuk lemosni a homokot, ráadásként mindig puha marad a bőrünk!

komment
süti beállítások módosítása