A pezsgőfogyasztás 4 pozitív hatása

2018. augusztus 11. 06:05 - Góra Dániel

Minden fontosabb ünnep egyik elengedhetetlen itala egy üveg pezsgő. Azonban tudtad, hogy számtalan pozitív hatással bír a fogyasztása? Nézzük most a négy legpozitívabb hatását!5509344665_c099d3ae67_1.jpg

1. A pezsgő fejleszti a memóriát!

 A Telegraph egyik nem rég közölt cikkében esett arról szó, hogy mennyire jót tesz a pezsgőfogyasztás az agynak illetve a memóriának. Továbbá az is kiderült, hogy a pezsgőben lévő vegyületek kimondottan az agyon belül található, a hosszútávú memóriáért felelés részeket pozitív értelemben stimulálja. A tudományos publikáció heti egy-két pohár pezsgőt javasol, ami több, mint elég a szervezetnek.

2. A pezsgő jót tesz a szívműködésnek is!

Azonban nem csak a memóriára van pozitív hatással a pezsgő, hanem a szívre is. A pezsgőben fellelhető polifenolok képesek csökkenteni a magas vérnyomás és a szívinfarktus kialakulásának kockázatát.

large_2.jpg

3. A pezsgő segítségével a bőr is egészségesebb lehet!

A pezsgőfogyasztás előnyei nem korlátozódnak a test belső részeire. A pozitív hatás ugyanígy érvényes a bőrre is. Ez az ital segít megszabadítani a bőrt a káros anyagoktól és beállítani a megfelelő pH szintet is. A számtalan antioxidánsnak köszönhetően a bőr egy méregtelenítő folyamaton tud átesni, aminek köszönhetően nem csak egészségesebb lesz, de jobban is fog kinézni!

4. A pezsgőtől jobb lesz a közérzeted!

A pezsgővel mindenki valamilyen eseményt, vagy boldog pillanatot ünnepel. A benne található nyomelemek segítenek az átlagosnál jobb hangulat elérésében. Már egy pohár után is jobban érzi tőle magát az ember, főleg a mindennapos stressz után.

tumblr_myr8zxgzjr1t5c9i8o1_500.gif

komment
süti beállítások módosítása