8 érv, miért érdemes harminc éves kor felett megházasodni

2016. szeptember 12. 06:05 - Góra Dániel

Talán nincs is nehezebb dolog az életben, mint huszonévesen elválni az állítólagos életed szerelmétől. A rengeteg kellemetlenséggel járó tortúrát mindenki szeretné elkerülni, viszont ehhez az kell, hogy elég idős legyél a házassághoz!tumblr_md30q7lfff1qkynm4.jpg

Nézzünk meg 8 érvet, miért nem szabad kapkodni a hetedhét országra szóló lakodalommal!

1. Harminc éves korodra már ismered magad annyira, hogy tudd, hol vannak a határaid!

Számtalan randin estél már túl - a nagy szavaknak és hitegetéseknek már rég nem hiszel. Ekkora leszel elég érett ahhoz, hogy ki tudd szűrni azokat az embereket, akik csak szórakozni szeretnének veled, nem pedig egy életre szóló házasságot kötni.

2. Elég időd volt arra, hogy az első igazi csalódásodon túllépj

Néhány nő csak azért szeret bele másba, és adott esetben köti vele össze az életét, mert gyorsan maga mögött szeretné tudni az előző párkapcsolatát. Ez azonban semmit sem old meg, hiszen nagy valószínűséggel jelenlegi  férjét, az előzőhöz fogja hasonlítani, aminek hosszútávon csak negatív következményei lesznek.

3. A húszas éveidben főleg csak magadra gondolsz

Nem sokkal a második x után, az ember még saját magát keresi, próbálja megtalálni az a bizonyos életre szóló missziót. Míg 10 évvel később, mire minden kérdésére - jó eséllyel - választ talált, már pontosan tudja, hogy mit tud ő nyújtani társának, illetve azt is, hogy ő mit vár el tőle. Ennyi idősen már nem szeretnéd ráerőszakolni az akaratodat párodéra, és ez fordítva is igaz.30042-diamond-ring.jpg

4. Az életkorral számtalan tapasztalat jár

Régebben egy vitát nem tudtál volna megfelelően kezelni és olyan mederben tartani, hogy a végén Neked legyen igazad, de semmiképp se a másik győzzön. Harmincéves korig az ember számtalan ilyen, és ehhez hasonló szituáción esik át, amelynek köszönhetően érettebben és megfontoltabban tud dönteni egy-egy nehéz helyzetben.

5. Tudod, hogy mit szeretnél

30 éves korra már biztosan kijelenthető, hogy nem fogod olyan emberek idejét húzni, akiktől valójában semmit sem szeretnél. Ha ilyenkor keresel magadnak házastársat, biztos lehetsz benne, hogy olyasvalakire fog esni a választásod, akiről tudod, hogy boldog jövőt élhetsz meg vele.

6. Tudod, hogy bánj a pénzzel

Napjainkban sajnos nagyon sok veszekedés kiváltó oka a pénz, így egyáltalán nem hátrány, ha már megfelelő egzisztenciával rendelkezel ahhoz, hogy összekösd az életedet valakivel.

tumblr_la6y8bbj8p1qalvqeo1_500.jpg

7. A harmincas éveidben a karriered már megalapozott

Ha ügyesen tereled életet folyóját, akkor egészen biztos, hogy a karriered szilárd lábakon fog állni, aminek köszönhetően csak a párkapcsolatodra, később pedig a házasságodra tudsz koncentrálni.

8. Megtaláltad a saját akaratodat

A húszas éveiben a fiatalok többsége a társadalom és a család által előírt normák miatt képtelen megtalálnia a saját boldogságát. Azonban a harmincas évekre már mindenki megtanul kiállni magáért és az igazáért, amivel sokkal egyszerűbb megtalálni a boldogságot.

komment
süti beállítások módosítása