4+1 szokás, amiket be kell tartanunk, ha tökéletes mosolyt szeretnénk

2017. szeptember 27. 06:05 - Góra Dániel

Mosolyunk hatással van a munkahelyi teljesítményünkre, és a magánéletünkre egyaránt. Életünk egyik nélkülözhetetlen eleme, amely negatívan hathat az önbizalmunkra. De akkor mit tegyünk, hogy ne kelljen lemondani a vakító fehérségű mosolyról?
01a715184abc10b0c025aa0ec810bc94.jpg

1. Fogmosás

Komolyan ez az első tanács? Igen! Nyilvánvalóan mindenki tudja, hogy a tökéletes mosoly alapja a mindennapos fogmosás, azonban a fogmosás aranyszabályait csak kevesen ismerik. Lássuk!

  • érdemes naponta 2-3 alkalommal is fogat mosni
  • nem szabad felületes munkát végezni, minimum 2-3 perc szükséges a tökéletes eredmény eléréséért
  • tilos görcsösen, erősen rányomni a fogkefét a fogakra és az ínyre - ezzel több kárt lehet okozni, mint hasznot
  • étkezés után érdemes legalább harminc percet várni a fogmosással

2. Rendszeres felülvizsgálat

Manapság már nem elég ha "csak" a lyukas fogakra figyelünk, ugyanannyira fontos fogsorunk egységessége is. Annál is inkább, mert a magyar lakosság több mint 60%-ának lenne szüksége valamiféle fogpótlás készítésére, legyen szó például egy letört fog koronával történő szanálásáról, vagy az esetleg több hiányzó fog pótlásáról (saját fogakon, vagy akár implantátumokon rögzülő esztétikus hidak segítségével). Fontos tudni, hogy a hiányzó fogak pótlása nemcsak esztétikai kérdés, hanem negatív funkcionális következményekkel is kell számolni. E tekintetben érdemes konzultálnia fogorvosával, részt venni fogászati szűrővizsgálatokon. Erre jó lehetőséget kínál valamely őszi szűröcsomag igénybe vétele.

Mindez tehát a gyakorlati oldalt nézve azt jelenti, hogy sok esetben egyáltalán nincsenek pótolva a hiányzó fogak, fogrészek. Ezt erősíti meg Dr. Nochta Lilian, a Dentop fogszabályzó szakorvosa is, akinek elmondása alapján a lakosság csaknem kétharmadának van fogorvosi kezelést igénylő, pl. A legegyszerűbb esetet nézve, szuvas foga.

Ha már fogszabályozásnál tartunk, egy ilyen beavatkozást megelőzően, is első lépésként kezelendő, hogy a fogazat szanálása, teljes rendbetétele megtörténjen. – mondja Dr. Nochta Lilian.

3. Ne csak mossuk a fogainkat!

Fogmosás után érdemes a folyamatot szájvíz használatával lezárni!

Fontos leszögezni, hogy a szájvíz használata semmi esetben sem helyettesíti a fogmosást, de kiegészítésként segít megőrizni a fogak és az íny egészségét.

A fluoridos szájvizek nagyban segítenek az ínygyulladás elkerülésében, e mellett megelőzik a fogszuvasodást, és erősítik fogainkat.

art-awsome-beach-beanie-favim_com-2084831.gif

4. Kerüljük a szénsavas italok fogyasztását

Azok az italok, amelyek rengeteg cukrot és szénsavat tartalmaznak kárt okozhatnak a fogzománcban, így érdemes őket kerülni, de legalább minimálisra csökkenteni a fogyasztásukat.

Amennyiben nem tudunk ellenállni egy hűsítő italnak, az elfogyasztásuk után lehetőleg öblítsük ki a szánkat vízzel, ezzel lehet csökkenteni a káros hatásokat.

+1. Konzultáció

Magyarországon a legtöbb ember, már csak akkor kéri profi segítségét, ha nagy a probléma. Érdemes azonban megelőzni a bajt, amire a Dentop Center a tökéletes választás. A legkorszerűbb technikák segítségével a legprofibb ellátásban lehet részünk, legyen szó kisebb, vagy nagyobb fogászati beavatkozásról.

komment
süti beállítások módosítása