Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Belefér a szex, már az első randin?

2018. július 09. 06:05 - Góra Dániel

Manapság akár már egy-két levélváltás vagy telefonbeszélgetés is elég ahhoz, hogy randevúra menjünk valakivel. De vajon mennyi idő szükséges ahhoz, hogy a randi asztalától eljussunk az ágyig?tumblr_n8nwltsdx71rizz8go1_500_1.jpg

Az első randin általában jöhet az első csók, minden ötödik online társkereső szerint pedig a szex is – derült ki a Lovebox.hu legfrissebb felméréséből* A kutatásból az is kiderül, mi történik az első randin, és milyen mérföldkövek jönnek hónapokkal utána egy párkapcsolatban, íme.

Első randi, első csók és első szex?

A válaszadók zöme szerint (70%) már 1-2 levélváltás elég ahhoz, hogy eldöntsük, elmegyünk-e randizni valakivel vagy sem. A nők azonban, mint általában, ez esetben is óvatosabbak: míg a férfiak 76%-a, addig a nőknek csak közel fele mond igent egy első randira pár üzenet vagy telefonbeszélgetés után, 40%-uk mindig vár inkább néhány hetet az első találkozó előtt. Ez a várakozási idő csupán minden ötödik férfira igaz.

Az online társkeresők többsége (56%) szerint az első csók akár már az első randin belefér, de legkésőbb néhány találkozó után biztosan elcsattan (95%). A szex az első randin azonban a nők 95%-a szerint kizárt, mindazonáltal a férfiak közel harmada mégis hajlana rá. Az első szexuális együttlétre a válaszadók csaknem fele szerint általában néhány találkozó után kerül sor, de minden ötödik nő és minden hetedik férfi csak pár hét után adja be a derekát. A „szex kizárólag az esküvő után” elv ma már ritka, mint a fehér holló.
tumblr_inline_n4wr1159gc1setvts_1.gif
 

Mikor vállalod fel mások előtt?

Ha úgy adódik, a közeli barátok gyakran már néhány randi után találkoznak az új kiszemelttel, ám ugyanannyian (35%) vannak azok is, akik csupán néhány hét után mutatnánk be újdonsült párjukat barátaiknak. Ráadásul a nők 40%-a csak hónapok után tenné ezt meg. A családdal és a gyerekekkel is nagyjából hasonló a helyzet. A Lovebox.hu felmérése rámutatott, hogy a nők közel fele inkább biztosra megy, és csak hónapok után mutatja be új párját a családnak vagy a gyerekeinek. Minden harmadik férfi azonban könnyedén, már pár találkozó után megismertetné új barátnőjét a családdal és a gyerekekkel is.
 

Költözzünk össze, vagy menjünk nyaralni?

Az összeköltözésre a válaszadók fele szerint általában már néhány hónap után sor kerülhet, egynegyedük viszont akár egy évet is várna inkább ezzel a lépéssel. Minden tizedik társkereső szerint azzal sincs probléma, ha egy-két héten belül össze kell bútorozni. 
 
A hosszabb nyaralás a válaszadók majd ötödének részéről már pár hét elteltével megvalósulhat, 50%-uk szerint azonban csak néhány hónap után van itt az ideje a tervezgetésnek. Ha közös családi nyaralásról van szó, a felmérésben résztvevők 40%-a kizárólag néhány hónap után vinné magával párját is, vagy menne párja családjával, de 26%-uk legalább egy évet várna a közös családi nyaralással.
 

Komoly párkapcsolat?

A Lovebox.hu felmérése arra is rákérdezett, hogy mitől érez valaki komolynak egy kapcsolatot, mik azok a mérföldkövek, amik után azt mondjuk, ez már egy tartós kapcsolat lehet. A férfiak és a nők erről teljesen mást gondolnak. A férfiak többsége (46%) szerint akkor komoly egy kapcsolat, ha párjuk bemutatja őt szüleinek és barátainak. A nők ezzel szemben azt vallják, hogy leginkább akkor válik jelentőssé egy kapcsolat, ha a másik kimondja, hogy szereti őt (55%), vagy ha összeköltöztek (33%). Akárhogy is van, minden kapcsolat egy első találkozással kezdődik, a komollyá válásban pedig több tényező is szerepet játszik. Mindenesetre figyelemre méltó, hogy az esküvő tervezése csupán az online társkeresők 6%-a számára jelenti a komoly kapcsolat meglétét.
lovebox-parkapcsolati-gyorstalpalo-infografika-v3.jpg
 
*A felmérés 1315 fő megkérdezésével készült a Lovebox.hu társkereső oldal felhasználói körében 2016 augusztusában.
komment
süti beállítások módosítása